Kışa Veda Çorbası

Son güncelleme: 06.04.2009 16:37
  • Malzemeler :
    1 su b. nohut
    1 su b. buğday noimage
    200 gr. kuzu eti
    1 soğan
    Tereyağı
    Toz kırmızı biber
    nane
    Su
    Terbiyesi için:

    1 kase yoğurt
    1 çorba k. un
    Soğuk su

    Hazırlanışı :
    Minik doğranmış eti sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine nohut ve buğday ekleyip biraz daha kavurun. Suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın.

    Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. Bunun için yoğurt, un ve soğuk suyu çırpın. Kaynayan sudan üzerine biraz ekledikten sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin.

    Çorba pişerken sokarecini hazırlayın. Bunun için bir tavada tereyağını eritin. Üzerine soğan, toz kırmızıbiber ve nane ekleyerek kavurun. Pişen çorbanın üzerine sokarecini gezdirerek servis yapın.

    afiyet olsun
#05.04.2009 14:18 0 0 0
  • Eline saglık İcemine.
#06.04.2009 16:37 0 0 0