Malzemeler :
1 su b. nohut
1 su b. buğday
200 gr. kuzu eti
1 soğan
Tereyağı
Toz kırmızı biber
nane
Su
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 çorba k. un
Soğuk su
Hazırlanışı :
Minik doğranmış eti sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine nohut ve buğday ekleyip biraz daha kavurun. Suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. Bunun için yoğurt, un ve soğuk suyu çırpın. Kaynayan sudan üzerine biraz ekledikten sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Çorba pişerken sokarecini hazırlayın. Bunun için bir tavada tereyağını eritin. Üzerine soğan, toz kırmızıbiber ve nane ekleyerek kavurun. Pişen çorbanın üzerine sokarecini gezdirerek servis yapın.