İhlas Suresi'yle 'Rezil' sözlerle dalga!

Son güncelleme: 21.03.2010 14:28
  • Rock grubu Duman'ın çıkardığı son albümde yer alan 'Rezil' adlı şarkı ortalığı karıştırdı.

    'Rezil' şarkısındaki 'lemyelit ve löp yutar' sözleriyle

    İhlas Suresi'ndeki 'Lem yelid velem yûled' ayetinin dejenere edildiği gerekçesiyle tepki gösterenler oluşturdukları mail gruplarıyla Duman'ı protesto etmeye devam ediyor.

    Albümü piyasaya sunan Sony Müzik'i faks, posta ve telefon yağmuruna tutanlar oluşturdukları ortak metinde tepkilerini şöyle dile getirdiler:

    ironi ve kinaye karışımı bir konseptinçinde bayağılaştırılıyor. Lem yelid velem yuled olarak bildiğimiz surenin ayetleri Duman tarafından
    'Lemyelid ve löp yutar' şeklinde değiştirilmiş.

    Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor.

    Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke."

    Yanlış anlaşıldık

    Rezil şarkısının söz ve müziğine imza atan gruptan Kaan Tangöze dinle dalga geçmenin kimsenin haddine düşmeyeceğini, bilakis dini duyguları istismar edenleri eleştirdiklerini söyledi. Tangöze, şöyle konuştu: "Forumlarda İhlas suresiyle dalga geçtiğimizi iddia ediyorlar. Oysa dinin suistimal edilmesini eleştiriyoruz. Dinle dalga geçmek kimsenin haddine düşmez. Anlatılmak istenen ayet değil, ayete bir gönderme söz konusu değil. Burada anlatılmak istenen bir tezgahın döndüğü ve bir şeyler üzerinden çıkar sağlandığına ilişkin bir eleştiri yapılıyor."

    Albümde ne dediler?

    ....

    ortada bir dergah var,

    devrilir başın yanar.

    arkasında tezgahlar,

    lemyelit ve löp yutar.
#14.04.2009 10:12 0 0 0
  • Ayetler, "DUMAN"dan zehirlenmez..
    Grupsanız ihlasla ayrılın!
    Hani içinizden biri ölür de bir gün
    Biriniz birinizin ruhuna ihlas konseri verir de.
    Lem yelid ve lem yuled şakaya gelmez!
    İyi düşünün!
    Hani ilk 10'a oturursun şimdilik güzel.
    Alkışın mangalı yakılır sahnede.
    Kim bilir löp yutan siz olursunuz belki öteki devrede.
    Allah'a komik olmayın.

    Feride kızgındı. Kulaklarından "DUMAN" çıkıyordu. Bir daha girmemek üzere! Rock kümesinde üç horozun yanlış öttüğünü duyduğunda minareyi çalıp gitar kılıfı bulmaya çalışan adamlara ayet püskürüyordu Feride.

    Kendi sanatlarına amin deme üslubunu bir kaşık suda boğan bu adamlara dalganın nasıl geçildiğini gösterecek alternatif bir isyan grubu arıyordu. Üç beynin ortaklaşa kullandığı akıldan ancak bu kadar tarz varoşluğu çıkabilirdi. Alçak! basınçla dil zarları yırtılmış adamlara eleştiri hürriyeti tanıyacak birkaç HOŞŞ görülü din şirketi görevlisine, Rasmussen'in gerile gerile dilemediği karikatür özrünü hatırlatmayı ihlas ipiyle çekiyordu Feride.

    Bu grubun aykırı mitoz bölünmüşlüğünü sanat kimyasına laik kumpaslarla dikte etmeye çalışanlara evcil öfkeler besliyordu. "Sürçü lisan ettiysek affola" Rabbim demenin dumanı, bir daha ki albüm de "Sordum Sarı Çiçeğe" ilahisinin zikirsel miks kokusuyla mı dağıtılacaktı? Kuran kurslarını çocuklara kapatan açık hava dar beyinlerin ayete löp yutturanlardan soracağı hesap dili, Rock kadar sert bir çene kapatılışına denk olmalıydı. Feride sözü müziği sertliği ve komikliği vesikalık "borazan kubbesin"e benzeyen bu adamlara duble ahmaklığın reçetesini yazıyordu işte.

    O ayetler Mekke'ye uçakla inmemiştir. Feride, "türbülansa giren kafanızın ayık olmayışını Kitabı akrobat ilmiyle karıştırmış olmanıza bağlıyorum" diyerek dumanı bastıracak bir ateş yaktı atının sırtına. Müzik kulağına kurşun Allah muhafaza diyen hurafe ikonlarının serkeşliğinden sıyrılıp, ağızlarının kenarıyla alay kâğıtlarını karalayarak Allaha kaldıranların inişini silik kıyılarımızda açıkağızla izliyoruz.

    Tiyatrosu, sineması, müziği, şiiri, öyküsü eleştirisi olmayan bir kıyının içinde ayıp ve günah arasında kilim dokuyarak portatif ve ucuz cevazlarla sığ bir camia olduğumuzu söylediğimizde, ne münasebet "canımcılık" çelişkisinden kurtulamayarak sevimsizleşiyoruz.

    Hadi buyurun bakalım buyurun löp yutar diyen bu üçlü koltuk takımına hangi çokbilmişliğimizle meydan okuyacaksınız. Bu ayetlere sahip çıkmanın yolu dinci hipodromlarda at koşturmaktan geçmez.

    Sesimizi bastırıp çığlık attırdık diye böbürlenmenin bir manası yok. Varsa yoksa eskiyen siyasi porselenleri vitrine koyun. Varsa yoksa asil Türkçülük tiplemesiyle milli görüş alanlarında şark odaları açın. Rock ayetleriyle aynı yerde sallanıp durun! İhlas'tan bize ne öyle değil mi?
#14.04.2009 10:13 0 0 0
  • Haktan uzaklaşan insanın yapmayacağı rezillik yoktur kendilerinin doğru yaptıklarını zannederler ama günahların içine batmışlar farkında değiller
#14.04.2009 10:48 0 0 0
  • Bunların yaptığı müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benziyor. Ama biz öyle tepkisiz ve vurdumduymaz bir toplum oldukki maalesef, her şeye sessiz kalmayı tercih ediyoruz.
#14.04.2009 21:13 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Yazik baska söylenecek birsey yok

    Yüce Rabbim akil fikir versin
#14.04.2009 22:51 0 0 0
  • Birgün şerefsizliğin kitabını yazsalar kapağına bunları koyarlar..

#14.04.2009 22:59 0 0 0
  • Milleti kışkırtıyorlar sonra...
#15.04.2009 00:19 0 0 0
  • "Ebu leheb ölmedi ey Muhammed, Ebu Cehil kıtalar dolaşıyor!"
    Arif Nihat Asya

    aziz nesinin talebeleri
#15.04.2009 11:00 0 0 0
  • serefsiz ahlaksız.. soytarıdan baska bisi deil bunlar.. !
#15.04.2009 17:13 0 0 0
  • Duman adlı grup yeni albümündeki rezil parçasında İhlas Suresi Lem yelid velem yûled okunuşlu 3. ayetini; şarkıda "lem yelid velem löp yutar" şeklinde okuyarak açıktan dalga geçiyor.

    Lütfen tepkisiz kalmayalım. Hem mesajı ileterek bilinçlenmeyi sağlayalım, hem de yetkili mercileri bilgilendirerek bu rezilliği durduralım.

    Allah ahirette "Ey Kulum! Kitabımla dalga geçildi, buna karşılık sen ne yaptın?" diye sorduğunda; Ey Rabbim; ben gücümün yettiğince doğrunun yanında durdum ve onları engellemeye çalıştım diyebilelim.

    Bilinir ki; Nemrud, Hz.İbrahim'i ateşe atıp yakmak istemiştir. Kocaman bir ateş yakılır, alevler göğe yükselir. Küçücük bir karınca su taşımaktadır. Ona sorulur; ne yapıyorsun diye. O küçük karınca der ki; yanan ateşi söndürmek için su taşıyorum. Ona denilir; ama senin taşıdığın su onu söndürmez. Karınca şöyle cevap verir; Biliyorum, ama birincisi ben Hakkın yanında bulunarak tarafımı belli ediyorum ve elimden geleni, gücümün yettiğini yapıyorum.

    Kutsalı olmayan kutsala saygıyı bilmez. Bunu yapanlar bilmiyorsa, kutsalımıza karşı hassasiyetimizi başkasından beklemeden biz korumalıyız.
    Durumu düzeltmeye ve yapanları boykota tüm duyarlı Müslüman Kardeşlerimi davet ediyorum.

    (Bahsi geçen ayet İhlas Suresinin 3.Ayetidir ve Anlamı: O(Allah) doğurmamıştır, doğurulmamış



    bu konu epeydir gündemde bahsi geçen grubun 2 Mayıs 2009 da İzmir'de konserlerinin olduğuna dair bilboardlarda reklamları vardı. netten araştırıp konserle ilgili yorumlar buldum bir kaç tane yazıyorum...

    '' LordXas şunu yazdı:

    Güzeldi. Defalarca "Eski eski" diye bağırılınca "Sağolun ama bu sefer böyle hep yenilerden çalıcaz" dediler öyle de yaptılar.. Ama seyirciler genelde heyecanlı gençlerden oluştuğundan sağlam bağırdılar bis yapmaya geldiklerinde 4 tane eskilerden çaldılar. Bi tek gençler bu kadar gaz olmasa da sahneye çıkıp habire kaanın üzerine atlamasalardı daha iyi olacaktı.



    hileli_zar şunu yazdı:

    kriz ortamında 30lira bayıldık. hadi hayırlısı.



    melodicdeath1 şunu yazdı:

    aksilik olmazsa ordayım



    Batu Manyaqı :


    Gidiyoruuum olley


    mertylmz :

    inanın burda müthiş bir kitle var herkes sabırsızlıkla bu konseri bekliyor muhteşem bir gün olucak. ''


    hal böyleyken bu tip adamlar herşeyi yaparlar maalesef ki yazık diyebiliyorum sadece
    Allah bizleri affetsin



#21.06.2009 16:12 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Konular birlestirildi
#21.06.2009 16:48 0 0 0
  • sagol..HaviL
#21.06.2009 17:17 0 0 0
  • Rock grubu Duman hedefte. Grubun 'Rezil' şarkısındaki 'lemyelit ve löp yutar' sözleriyle İhlas Suresi'ndeki 'Lem yelid velem yûled' ayetinin dejenere edildiği ileri sürülerek, protesto çağrısı yapıldı.Grup üyesi Tangöze ise 'Biz din istismarını eleştiriyoruz' dedi.

    Türkiye'nin gözde rock gruplarından "Duman", son albümlerindeki "Rezil" isimli şarkının sözlerinde İhlas suresine bir gönderme yaptığı gerekçesiyle eleştirilere hedef oldu.
    Dini içerikli yayın yapan bazı internet siteleri, milyonlarca kişiye gönderdikleri çağrı mektubuyla, albümün yayınlandığı Sony Müzik'i faks ve posta yoluyla uyarmaya çağırdı.
    "Duman Grubu İhlas Suresi Ayetleri ile Alay Ediyor!" başlığıyla internet üzerinden yayılan tepki yazısında, "Ayet, ironi ve kinaye karışımı bir konseptin içinde bayağılaştırılıyor. Lem yelid velem yuled olarak bildiğimiz surenin ayetleri Duman tarafından 'Lemyelid Ve löp yutar' şeklinde değiştirilmiş... Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor. Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke... Bildiğimiz tek şey var ki, Allah'ın ayetleri ile oynama, değiştirme veya alay etmek gibi fiiller bir ülkede ya da bölgede işlenmeye başlıyorsa, Allah'ın gazabının yavaş yavaş gelmek üzere olduğudur." denildi.

    Kaan: "Haddimiz Değil"

    Duman Grubu'nun solisti Kaan Tangöze ise dinle dalga geçmenin kimsenin haddine düşmeyeceğini, bilakis dini duyguları istismar edenleri eleştirdiklerini söyledi. Tangöze, şöyle konuştu: "Forumlarda İhlas suresiyle dalga geçtiğimizi iddia ediyorlar. Oysa şarkımızda dinin suistimal edilmesini eleştiriyoruz. Dinle dalga geçmek kimsenin haddine düşmez. Anlatılmak istenen ayet değil, ayete bir gönderme söz konusu değil. Burada anlatılmak istenen bir tezgahın döndüğü ve bir şeyler üzerinden çıkar sağlandığına ilişkin bir eleştiri yapılıyor. Dini duyguları istismar edenler eleştiriliyor."

    internethaber

    ----------------------------------------------------------
    Ben de bir Müslüman olarak bu grubu kınıyorum. Ayrıca boykot ediyorum. Tüm Müslüman kardeşlerimden de bu grubu boykot etmelerini şiddetle öneriyorum.
    ----------------------------------------------------------
#21.03.2010 14:20 0 0 0
  • Ben yayımlamıştım ama başka bir site bana uyarı yapmıştı. Ama senin bu korkusuzluğuna teşekkürler. Duman Bey(!) eğer bu sözlerinden özür dilemesse tüm islam aleminin eli yakasındadır bilmiş olsun.
#21.03.2010 14:28 0 0 0