Köri Soslu Karides

Son güncelleme: 19.03.2006 10:26
  • Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk ***
    Süre 60 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem
    20 Adet karides
    100 gr minik soğan
    2 Diş sarımsak
    20 gr zencefil kökü
    400 gr kırmızı dolmalık biber
    250 gr kabak
    9 Yemek kaşığı sıvıyağ
    2 Tatlı kaşığı köri
    Yarım Tatlı kaşığı nişasta
    200 ml. sebze suyu
    1 Demet fesleğen
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    Soğanları ikişer parçaya kesin ve şerit şerit doğrayın.
    Zencefil ve sarımsağı soyup, kıyın.
    Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini ayıklayın.
    Zarlarını soyun ve 1 santim genişliğinde şeritlere kesin.
    Kabakları uzunlamasına dörder parçaya ayırın ve çekirdekli kısımlarını kesip, çıkartın.
    Kabakları 1 santim büyüklüğünde verev parçalara doğrayın.
    Karideslerin başlarını koparıp, kabuklarını soyup, sırt kısımlarını kesip, içlerini temizleyin.
    Hazırladığınız sebzeleri ve karidesleri toplam 8 yemek kaşığı sıvıyağda ve harlı ateşte porsiyon porsiyon kızartın.
    Kızartırken sık sık karıştırın.
    Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, bir kaseye alın.
    Her porsiyondan sonra tavanın içini kağıt havlu ile silin.
    Nişastayı 2 yemek suda eritin.
    Köriyi kalan yağda kısa bir süre kavurun ve sebze suyunu katın.
    2 Dakika kaynatın ve nişastayı ilave edin.
    Sebzeleri ve karidesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin.
    Fesleğeni ufalayıp, servis yapmadan önce karideslere katın.
    Fıstıklı pilav ile birlikte servis yapın.
#11.04.2005 16:56 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#11.04.2005 22:03 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#23.04.2005 03:18 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler mardinli kardeşim
#24.09.2005 09:26 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:11 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 20:03 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:26 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:56 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
#05.03.2006 16:15 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:26 0 0 0