Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı

Son güncelleme: 30.04.2009 23:11
  • Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı yapilisi - Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı tarifi
    noimage
    MALZEMELERİ

    2 su bardağı kuskus

    25 arpacık soğanı

    2 domates


    5 çorba kaşığı margarin

    2-3 su bardağı sıçak et suyu. tuz. karabiber

    YAPILIŞI

    Arpacık soğanları temizleyin. Margarini tencerede eritip arpacık soğanları 5- 6 dakika kavurun.

    Soğanları tencereden alıp aynı yağa kuskusu ilave edin.

    Sürekli karıştırarak 3- 4 dakika kavurun.

    Sıcak et suyunu kuskusa ekleyin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edin.

    Tuz karabiber ve arpacık soğanları ekleyin.

    Orta ateşte bir taşim kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin.

    Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak servis yapın.




    AFİYET OLSUN
#30.04.2009 23:11 0 0 0