FİRİK PİLAVI

Son güncelleme: 03.07.2006 13:35
  • FİRİK PİLAVI


    M a l z e m e l e r

    * 1 kg. kemiksiz koyun eti (yağsız parça),
    * 1 kâse pilâvlık bulgur,
    * 1 kâse firik,
    * 1 yemek kaşığı biber salçası,
    * 1 yemek kaşığı domates salçası,
    * Karabiber ve tuz,
    * 1 su bardağı nohut - zeytinyağı, * Yeterince su

    noimage

    HAZIRLANIŞI:

    Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp - tere - çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir.

    NOT: Firik pilâvı kıymalı da olur. Yarım kg. kıyma kavrulur. 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilâve edilir. Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilâve edilir. Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilâve edilir. Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır. Kıymalı Firik Pilâvı daha lezzetli olur.
#23.11.2004 17:07 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım...
#19.12.2004 17:50 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım
#23.04.2005 17:35 0 0 0
  • Ellerine emegine saglik sagolasin
#24.04.2005 11:50 0 0 0
  • Ellerine Sağlık Arkadaşım Cok Cok Teşşekür Ederim.
#24.04.2005 12:02 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım
#03.05.2005 15:10 0 0 0
  • oooho süper
    ellerine saglik
#03.05.2005 21:26 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#03.05.2005 21:32 0 0 0
  • Ellrine sağlık GS2004 kardeşim
#21.09.2005 23:14 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:24 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 13:44 0 0 0
  • Ellerine saqLık
#30.09.2005 14:11 0 0 0
  • verdiğiniz tarif iştahımı kabarttı fakat bu firik neymiş meraktan ölücem cahilliğime veriniz
#08.10.2005 12:39 0 0 0
  • :ElLeRiNe sAgLiK....


    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:08 0 0 0
  • çok teşekkürler tarifniz için
#12.12.2005 09:53 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:36 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:38 0 0 0
  • teşekkürler,ellerinize sağlık.
#24.02.2006 22:16 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:35 0 0 0