Grand Theft Auto San Andreas Tam Çözüm

Son güncelleme: 07.09.2012 20:33
  • Grand Theft Auto San Andreas tam çözümü - çöz - Grand Theft Auto San Andreas oyun çözümleri
    Herkes bilir ki GTA'nın birçok serisi var ve en son çıkan serisi GTA SA'dır. Bu sefer oyunu daha gerçekçi yapmaya çalışmışlar ve adamımız acıkıyor, yüzüyor, boks ve karate öğreniyor ve cılız bir halden kas yığınına dönüyoruz bunları yapmak için yani yemek yemek için güçlenmek için radarda yeri gösteriyor. Orada koşma bandı, bisiklet, ağırlık kaldırma gibi şeyler var bunlara ''F'' tuşuna basarak giriyoruz. Bisiklet ve koşma bandında level olarak var fakat ağırlıklarda ise ilk başta seçtiğimiz ağırlığı kaldırmak zorundayız ''Y ve N'' işe yaramıyor. En başta tabi ki en düşükten başlayacağız ve ''Y ve N'' tuşları yardımı ile bisiklet ve koşma bandında level atlayabiliyoruz. Bunlarda koşmak ve sürebilmek için Sol Shift tuşuna sürekli basarak kullanabiliriz, sakın korkmayın yapışkan tuşlar aktif hale gelecek diye çünkü hiç bir şey olmuyor. Oyunu hileli oynamak ister iseniz, BURADAN oyun ile ilgili hileleri bulabilirsiniz. Oyunda bazı skillerimiz var sizlere onlardan biraz söz etmek istiyorum.


    Respect: Bu gösterge bize olan saygınlığı gösterir. Bunun sayesinde yanımıza adam alabiliyoruz. Her görevden sonra saygınlığımız yavaşta olsa artıyor. İleride çete savaşı başladığı zaman adamların bölgelerini ele geçirdiğimiz zaman saygınlık oldukça çok artabilir.

    Weapon Skill: Bu skilli arttırmak için Ammu-Nations'a giderek oradan atış poligonuna girerek oradaki görevleri yapınca skill artacaktır.

    Max Health: Ekranın sağ üst köşesindeki kırımızı kutucuktur. Adamlarla çatışırken ve ölecekken kurtulursak yani sağlığımızı tehlikeye atarak bu kutucuğu büyütebiliriz. Arttığı zaman ekranın sol üst köşesinde Max Health'ın arttığı gösteren bir ibre çıkıyor.

    Muscle: Bu bizim güç seviyemizi gösteriyor bunu arttırmak için spor salonundaki ağırlıkları kaldırarak arttırabiliriz. Ağırlıkları kaldırmak için Sol Shift ve farenin sol tuşuna hızlı ve aynı anda sürekli basmanız lazım.

    Fat: Bu gösterge ise bizim acıktığımızı ve karnımızın ne kadar dolu olduğunu gösterir. Adamımız çok acıktığı zaman mutlaka bir şeyler yiyin yoksa açlığından dolayı kaslı iseniz kaslarınız yani muscle yavaş yavaş düşüyor o yüzden adamı fazla aç bırakmayın. Fakat adamın karnı acıktığı zaman yemeği fazla kaçırmayın adam emanet midesini bozmayalım. J

    Sex Appael: Bu bizim kadınlara karşı olan çekiciliğimizi gösterir. Bunu arttırmak için berberde saçımızı kestirebilir, giyim mağazalarında güzel kıyafetler alarak ve vücudumuza dövme yaptırarak arttırabiliriz.

    Drive Skill: Arabaları kullanırken ve dönemeçlerde zorlandığınızı göreceksiniz, fakat bu skill upgrade olduktan sonra yavaş yavaş artmaya başlayacak ve sizde arabayı kullanırken hiç zorlanmamaya başladığınızı göreceksiniz. İleride bunu artırmak için okulu çıkacak.

    Bike Skill: Buda Drive Skill gibi önce upgrade oluyor. Upgrade olması için biraz motosiklet sürmelisiniz. Arttığı zaman Drive Skili arttığı zaman olduğu gibi motoru daha iyi ve daha hızlı kullandığınızı göreceksiniz.

    Cycle Skill: Buda bizim bisiklet sürmemizi güzelleştirmek için olan bir skilldir. Bu skilli bisikleti hızlı kullanarak arabaların üstünden atlayarak arttırabilirsiniz.

    Flying Skill: Bu skilli de ileride uçak kullandığınız zaman arttığını görebilirsiniz. Arttığı zaman daha iyi uçak, helikopter kullanabilirsiniz.

    Stamina: Bunu spor salonunda koşma bandında ve bisiklet sürerek arttırabilirsiniz. Arttırdığınız zaman daha hızlı ve daha uzun koşacaksınız.

    Lung Capacity: Bu ise yüzerken denize daldığımız zaman daha uzun süre nefesimizi tutmamızı arttırıyor. Buna ileride ihtiyacımı olacak bu yüzden bazen denize girerek dibe dalın ve yüzün bu şekilde arttırın.

    Oyunun diğer serilerinde bildiğim kadarıyla duvarlardan atlama, tırmanma yoktu fakat bu sefer var. Önceden bir yere girebilmek için birçok yeri dolaşıyorduk fakat şimdi tellerin ve duvarlara tutunarak yukarı çıkabiliyoruz. Fakat fazla yemek yediğimiz zaman bunları yapamayız bilginiz olsun.

    Oyundaki ve radardaki kısaltmaların açılımları;

    CJ: Carl Jhonsan

    S: Sweet

    BS: Big Smoke

    R: Ryder

    CV: Cesar Vialpando

    OG: OG Loc

    C: Polis Memuru Tenpenny

    Pembe C: Catalina

    TT:Thruth

    Z: Zero

    W: Woozie

    T: Toreno

    Oyundaki çeteler, isimleri ve renkleri;

    Grove: Yeşil renkli kıyafetler giyerler ve bizim grubumuzdur.

    Ballas: Mor renkli kıyafet giyen çete mensupları

    Vagos: Sarı renkli kıyafet giyen çete mensuplarıdır.

    Karate ve Boks öğrenmek için spor salonlarındaki adamlarla dövüşerek onları yenmeniz lazım. İlk spor salonundaki adamı yenebilmeniz için biraz vücut çalışması yaptıktan sonra adam ile dövüşebilirsiniz. Neyse artık oyunumuza geçelim...

    Oyunun başlangıç demosun da görüyorsunuz, polisler biz evimize giderken bizi alıyorlar ve bir yere atıyorlar işte oyun şimdi başlamıştır.

    Demo bittikten sonra bisiklete binerek doğru radardaki CJ ambleminin oraya gidin ve kırmızı şeridin içine girerek demoyu izleyin. Demoda Big Smoke ile tanışıyoruz daha sonra bir demo daha girecek ve bu seferde Sweet ve Kendi ile buluşuyoruz. Demoda Ballaslar geliyor ve bizim arabamızı patlatıyorlar bizde bisikletlere binerek kaçıyoruz. Bisiklete bindikten sonra Sweet'i izleyeceğiz adamlar arada bir bize ateş edebilirler dikkatli olun. Büyük bir meydana geldiğimiz zaman adamlar Sweet'in peşine takılacaklar bizde Ryder'i izleyeceğiz. Daha sonra kendi mahallemize geri döndüğümüz zaman görevimiz sonlanmış olacaktır. Oyunu save edebilmek için bir evimiz olacak ve bir garajımız. Demodan sonra CJ'nin evine giderek oyunu save edin ve dışarı çıkın ve telefon çalacak ve bizi Sweet arıyor bize çetelere dikkat etmemizi söylüyor. Sonra R'ye yani Ryder'a gidelim ve görevimizi alalım.

    Ryder

    Ödül: Respect

    Ryder'in arabasına binin ve doğru radardaki berbere doğru ilerleyin. Oraya geldiğiniz zaman içeri girin ve kendinize bir saç modeli yapın. Daha sonra dışarı çıkın ve demodan sonra pizzacıya gidin ve orada da bir şeyler yiyin. Ryder içeri gelecek pizzacıyı soymaya gelecek fakat pizzacı pompalı tüfeği çıkarınca kaçıyor. Doğru Ryder'ın arabasına binin ve Ryder'ı evine bırakın.

    Tagging Up Turf

    Ödül: Respect

    200$

    Sweet ile beraber arabaya binin ve radardaki yere gidin geldiğiniz zaman demoyu izleyin. Sonra radardaki yerlere giderek oradaki yazıları da boyayın ve arabaya tekrar geri dönün. Radardaki yere gidin ve oradaki yazıları da boyayın. İkinci yazıya geldiğiniz zaman iki tane adam var bunlar sizi engelleyeceklerdir, o yüzden onları öldürün ve etrafta polis olup olmadığına bakın. Sonra radarda çıkan yere gidin orada tellerin üstünden atlamayı gösteriyor. Evin tepesine çıkın ve oradakini boyayın sonra Sweet'in arabasına geri dönün ve Sweet'i evine bırakın görevimiz bitmiştir. Oyunu save edin ve dışarı çıkın telefonumu çalacak arayan Hernandez bizi taksiden alan polislerden birisi bize şehirden ayrılmamızı söylüyor, CJ telefonu kapattıktan sonra Sweet'e gidelim ve görevi alalım.

    Cleaning The Hood

    Ödül: Respect

    Görevi aldığınızda etraftaki bizim çeteden olan adamların yanına giderek adamın üstüne sağ tuşa basılı tutarak ''G'' ye basın ve bu işi yaptığınız adamlar bizi takip etsinler adamları öldürürken bize yardım etsinler tabi bunu yapmak ise kalmış bir şeydir. Ryder ile arabaya binin ve radardaki yere gidin oradaki demoyu izledikten sonra yine arabaya ve yürüyerek radardaki diğer yere gelin. Oradaki adamı döverek öldürün daha sonra demo girecek bittiği zaman radardaki yere gidin. Oraya geldiğiniz zaman ufak bir demo girecek bittiği zaman içeri girin ve içerideki bütün Ballaslıları öldürün. İşiniz bittiği zaman dışarı çıkın ve Ryder'ı Sweet'in evinin önüne bırakın ve görevimiz bitmiştir.

    Drive-Thru

    Ödül: Recpect

    200$

    Sweet, Ryder ve Big Smoke ile arabaya binin radardaki yere gidin ve orada demo girecek demoyu izleyin veya geçin. Ballaslıların bir arabasını göreceğiz daha önce bu araba Big Smoke'un arabasını patlatmış idi. Peşini takılın Sweet, Ryder ve Big Smoke arabadan onlara ateş edecek. Arabaları patlamak üzere iken Ballaslılar arabadan çıkabilirler onları da öldürün ve Sweet'in evine geri dönün. Demodan sonra Big Smoke'u evine bırakın ve görevimiz bitmiştir.

    Sweet'in evine giderken yani görevimizi almaya giderken telefonumuz çalabilir. Arayan Sweet, bizim biraz güçlü olmamız lazım olduğunu söylüyor. Konuşması bittiği zaman bir demo girecek demoda vücut geliştirme yerinin nerede olduğunu gösteriyor. Oraya istediğiniz zaman gidip staminanızı muscleyi ve yeni hareketler öğrenmek için gidebilirsiniz. Fakat yeni hareketler öğrenmeden önce biraz güçlenmeniz gerek.

    Nine's And Ak's

    Ödül: Respect

    Smoke'un arabasına binin ve radardaki yere gidin. Oraya geldiğiniz zaman Smoke şişeleri vuracak bizde Smoke'tan sonra vuracağız. Sağ tuşa basarak nişan alıyoruz. Bu şekilde bütün şişeleri kırın ve en sonunda bir arabayı patlatacağız. Arabanın benzin deposuna bir el ateş edin ve arabayı patlatın. Sonra Smoke'u evine götürün. Telefonumuz çalacak Ryder bize üstümüze bir şeyler almamızı söylüyor. Radarda çıkan yere gidin ve orada üzerinize yeşil bir kıyafet alın. Pantolon, ayakkabı, şapka, saat, kolye vs... gibi şeyleri de alabilirsiniz. İşiniz bittiği zaman dışarı çıkın görevimiz tamamlanmıştır. Görevden sonra radarda BS işareti çıkmıştır.

    Ben önce Sweet'in yani S harfinin görevlerini bitireceğim daha sonra onun görevlerine geçeriz. Bu arada hazır spor salonuna yakın iken gidin kendinizi biraz geliştirin.

    Drive By

    Ödül: Respect

    500$

    Görevi aldığınız zaman arabaya binin ve radardaki yere doğru ilerleyin. Radardaki yere geldiğimiz zaman demoyu izleyin, az ilerde durmuş bir araba var ve etrafında Ballas adamları var. Demodan sonra oraya gidin ve oradaki adamları siz arabadayken bizimkinler onları öldürsünler. Dikkatli olun sağ üstte arabanın sağlığı çıkıyor. Bunları öldürdükten sonra radarda
#06.05.2009 14:09 0 0 0
  • ya burda hileler nerede
#01.04.2010 12:43 0 0 0
  • ii
#22.04.2010 10:48 0 0 0
  • aga igi zıgı kılı
#10.05.2010 19:13 0 0 0
  • güzel
#10.05.2010 19:25 0 0 0
  • ya ben kadına yanlıslıka vurdum bna bagırdı biseler dedi bnde öldürdüm ama simdi cok pismanim napacam acil cevap bde baska guzel hatun yokmu ya
#03.07.2010 14:23 0 0 0
  • san fierroda var mis san fierro nerde bide
#03.07.2010 14:23 0 0 0
  • s3w1y0rum p4yl4s1m4 th4nk5(:


    4m4 5u p4d tu5u n3?
#10.07.2010 16:37 0 0 0
  • ben sevgilimi vurdum evi vardı haritada kalp şeklindeydi nasıl alcam daaa
#23.07.2010 17:17 0 0 0
  • yaa şu uçak okulukursunu bitiremiyorum
#11.08.2010 20:24 0 0 0
  • ben robbing uncle samu görevini geçemiyorum acill yardım o araca kutuyu nasıl alcaaz nasıl kaldırcagız lütfen yardm
#15.09.2010 22:59 0 0 0
  • arkadaşlar ben sürücü kursundayım.ilk sınavı ve bütün sınavları hangi tuşlarla yapacağımı söyliyecek bi yiğit yokmu allah rızası için lütfennnnnn acillllllllllllllllll
#18.09.2010 15:52 0 0 0
  • end ve del tuslarıyla yap o zaman olurrrrr
#18.09.2010 16:57 0 0 0
  • Kardeş ben de woozie nin assault görevini almıyor under water fln dior
#02.12.2010 13:25 0 0 0
  • og loc un ilk görevinde dans varya sen 2500 diyosun 3600 yapıyorum görew iptal oluyor kız benden 4000 istiyor
#04.03.2011 03:24 0 0 0
  • bide benimki ps2 ps2 de zor işte oyun
#04.03.2011 03:26 0 0 0
  • arabaya kız atma hilesi şöledir böle açık kara kızların önüne gelin ama baya açık hani ryderle adam dövmeye gittiğimizdeki kızlardan olsun arabayı önüne getirin 2 3 kere sonra good falan bişe diyor y basın arabaya alın kimsenin görmediği yere gidin kız bişe diyor y basın arabadan inmeyin sakın kız gidiyor sonra sizle öpüşüyor falan sonra para alıp gidiyor bazen arabayı bile çalabiliyor
#04.03.2011 03:28 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#29.03.2011 18:23 0 0 0