Doldurulmuş Kabak

Son güncelleme: 10.05.2009 12:37
  • Malzemeler (4 Kişilik)
    4 adet 150 gramlık kabak
    75 gr soğan
    1-2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı değişik baharat
    225 gr doğranmış domates
    275 gr pirinç
    50 gr jambon
    75 gr çedar peyniri
    50 gr kuru ekmek ufağı
    Dilediğiniz otlardan birkaç sap


    Yemeğin Tarifi
    Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın.

    Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin.

    Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin.

    Boş kabakların içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın.

    Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur.
#10.05.2009 12:37 0 0 0