Eti Puflu Pasta

Son güncelleme: 13.05.2009 20:31
  • eti puf pasta tarifi - eti puflu pasta nasıl yapılır
    noimage
    Pandispanyası için:

    4 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya,3 yemek kaşığı kakao
    1,5 su bardağı un
    Ara kreması için:

    ½ çay bardağı damla çikolata
    2 paket kakaolu pasta kreması
    Üzeri için:

    ½ paket çikolata sosu
    ½ paket sade kremşanti
    Hindistan cevizli eti puf
    Yapılışı:

    Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızın beyazını ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım. Sarılarını da ayrı bir kabın içerisinde çırpıp ilave edelim.
    daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim.
    unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikserle tekrar çırpalım.
    yağladığımız kelepçeli kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim
    pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalım dolapta 15 dakika kadar bekletelim.üzeri içinde çikolata sosunu hazırlayalım.
    pandispanya nın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım diğer katı üzerine yerleştirip pastanın her yerini kalan krema ile kaplayalım. Soğumuş olan çikolata sosunu döküp krema sıkacağına kremşantimizi koyup süsleyelim eti puflarımızı da pastamızın üzerine koyalım. Pastamızı en az 1 gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
#13.05.2009 20:31 0 0 0