Çizgelikedi Kadınlar Projesi - II - kimlik ve itaat

Son güncelleme: 19.05.2009 11:56
  • Çizgelikedi Kadınlar Projesi-II'nin son aşaması olan 'kimlik ve itaat' adlı fotograf sergisi, 19 Mayıs 2009, saat 19:00′da Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi'nde açılıyor.Sergi, izmir'de yasayan ve fotografi bir sanatsal anlatim dili olarak kullanan/kullanmak isteyen kadinlara Cizgelikedi tarafindan yapilan acik cagriya olumlu yanit verip proje kapsamindaki atolye calismalarina katilan Yeşer Sariyildiz, Ulker Sokulluoglu, Şehlem Sebik, Nurhan Dogan, Meltem Ciftci, Latife Ozyurt, IşIk Deniz Nalbantoglu, IşIk Gulcubuk, Gonul Ocak, Fenay Ulu, Emel Kayin, Canan Gumuşalan, Ayşe Aytun Aytar, Aysun Okuzcuoglu Taşar, Aynur Şen, Asli Oktener Kose ve Arzu F. Gungor'un proje surecinde urettigi fotograflardan olusuyor.
    Cizgelikedi Kadinlar Projesi, katilimcilarin hem kavrami hem fotograflari birlikte tartistigi, bu amacla duzenli toplanarak ortaya bir sergi cikardigi bir yili askin bir sureci tanimliyor. Projenin onceki doneminde de konu edindigi 'kimlik ' kavramindan devamla ortaya bir sergi cikarmayi hedefleyen tartisma surecinde calisilacak kavram katilimcilar tarafindan 'Kimlik ve Itaat' olarak belirlendi. Bu kavram ikilisinin cagristirdigi/tetikledigi imgeler ve dusuncelere dair konuk konusmacilarin katkilari ile de zenginlesen okuma, soylesi ve tartismalar gerceklesti.
    17 kadin fotografcinin proje kapsaminda urettigi fotograflar arasindan, tartisma-elestiri surecinde ortak kararla secilen 32 calismadan olusan sergi 19 Haziran'a kadar Cizgelikedi Gorsel Kultur Merkezi'nde izlenebilecek. Gezici olarak tasarlanan projenin izleyen gunlerdeki yolculuk takvimi ve guzergahi ise Izmir cevresine oncelik verilerek olusturulacak.
    'Kimlik ve itaat' fotograf sergisi katilimcilari:
    * Ye$er Sariyildiz
    * Ulker Sokulluoglu
    * Şehlem Sebik
    * Nurhan Dogan
    * Meltem Ciftci
    * Latife Ozyurt
    * IşIk Deniz Nalbantoglu
    * IşIk Gulcubuk
    * Gonul Ocak
    * Fenay Ulu
    * Emel Kayin
    * Canan Gumuşalan
    * Ayşe Aytun Aytar
    * Aysun Okuzcuoglu Taşar
    * Aynur Şen
    * Asli Oktener Kose
    * Arzu F. Gungor
    Sergi yeri:
    Cizgelikedi Gorsel Kultur Merkezi
    Gursel Aksel Bulvari No:43/C Uckuyular-IZMIR
    T:(0232)247 1 247 [email]cizgelikedi@cizgelikedi.com[/email]
    Acilis: 19 Mayis 2009, saat 19.00-21.00
    Serginin izlenime acik oldugu gun ve saatler:
    20 Mayis-19 Haziran 2009
    (sali-cuma: 12.00-19.30; cumartesi: 12:00-16.00)
#19.05.2009 11:56 0 0 0