Kurtlar Vadisi Gladio

Son güncelleme: 08.01.2010 23:33
  • Pana Filmden alınan haberlere göre Kurtlar Vadisi Gladio sinema çekimlerine çoktan başlandı ve çok yakın bir zamanda vizyonda olacak.

    Kurtlar Vadisi: Gladio Oyuncuları

    noimage

    Filmin içeriği Türkiyenin yakın tarihine etki eden olaylar olacak.



    Özal Suikastı, Cem Erseverin neden öldürüldüğü ile ilgili detayları verecek. Sinemada 2. filmini çekecek olan Pana Film bu filmindede büyük tepkiler uyandırmayı hedefliyor ve bu hedefinede ulaşacak gibi.

    Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 61 bölümlerinde Polat ve adamları gladyo hakkında önemli bilgiler almıştı. İskender Büyük bile gladyo tarafından kullanıldığnı yeni öğrendi.

    Peki gladyo ne demek?

    Wikipedia dan alınan bilgilere göre gladio II. Dünya Savaşı sonrasında Batı Avrupada gelecekte olması beklenen bir Varşova Paktı işgaline cephe gerisinde bir direniş başlatmak amacıyla İtalyada NATO tarafından gizli olarak örgütlenen Kontr-gerilla (stay-behind) operasyonunun kod adı.


    Gladyo, özel olarak NATO cephe gerisi direniş organizasyonun İtalyan kolunu belirtse de bazen Gladyo operasyonu NATOnun bütün cephe gerisi (stay-behind) operasyonlarının gayri resmi adı olarak kullanılır ve bazen Süper NATO adıyla da anılır.

    Gayri nizami kuvvetlere karşı koyma operasyonları cephe elkitapçığı gerilla kuvvetlerin önerilen komuta yapısı. Sözkonusu ülke Türkiyedir.

    Latincede kılıç anlamına gelen Gladio sözcüğünü isim olarak kullanan örgüt, Amerikan ve İngiliz kontrgerilla örgütlenmesi olan Stay Behind tarafından 1952 yılında kuruldu. CIA tarafından yönetilen ve finanse edilen örgüt, 1956 yılında ABD ile işbirliği içinde, casusluk ve gerilla savaşı yapmak üzere örgütlendi. Sardunyada örgütün ilk eğitim kampı kuruldu ve Kuzey İtalyada 139 yerde silah ve mühimmat depoları oluşturuldu. Resmi adı Müttefik Koordinasyon Komitesi idi.

    1956 sonrasında ikisi kadın 622 kişi ABD ve İngiliz gizli servisleri tarafından eğitildi. 1990 yılında Gladioyu ortaya çıkaran soruşturmalar esnasında bu 622 kişinin grup liderleri oldukları, her bir grup liderinin belli sayıda kişiyi idare ettiği, böylece toplam sayının 15.000′e yaklaştığı ortaya çıktı.

    İtalyada 1969-80 arasında 4.298 terör olayı meydana gelmiştir. Yapılan soruşturmalar sonucu, bunların önemli bir bölümünden Gladio sorumlu gösterilmiştir. Bazı eylemleri bizzat yapmakla, bazısında patlayıcı ve silah sağlamakla, bazısında da tahrik ve yönlendirme yapmakla suçlanmıştır.

    Avrupa Parlamentosu bile sorunla ilgili karar tasarısında şu sözlere yer vermek durumunda kalmıştır: Avrupa Topluluğuna üye pek çok ülkede gizli, paralel istihbarat ve silahlı operasyon örgütlerinin 40 yıldır var olduğu Avrupa hükümetleri tarafından ortaya çıkarılmıştır. Kırk yıldır bu örgütlerin demokratik kontrolden kurtulduğu ve NATO ile işbirliği halinde ABD gizli servislerince yönetildiği anlaşılmıştır.

    Örgütün İtalyadaki adı Gladio (Kılıç) idi. Yunanistanda B-8 ya da SheepSkin (Koyun Postu), Belçikada SDRA-8, Hollandada NATO Command, Batı Almanyada Gehlen Harekatı, Stay Behind ya da Sword, Avusturyada Schwert, Fransada Rüzgar Gülü, İspanyada Anti-Terör Kurtarma Grubu (GAL), İngilterede ise Secret British Network olarak bilindiği bu ülkelerin yetkililerince açıklandı.

    Gladyo ile en güçlü savaşı veren ülke İtalya oldu. İtalya, dünya tarihine gladyoyu ilk çözen ve çökerten ülke olarak geçti.

    https://www.main-board.com/kim-kimdir/228289-musa-uzunlar.html#post3513273

    https://www.main-board.com/unluler/228288-musa-uzunlar-resimleri.html#post3513271

    kurtlar vadisi gladio ne zaman basliyor
    kurtlarvadisi gladio hakkinda
    kurtlar vadisi gladio musa uzunar
    musa uzunlar gladio
    musa uzunlar gladio
    buyuk iskender gladio
    gladio
    operation gladio
    wikipedia gladio
    gladio video
    turk gladio
    turkish gladio
    gladio nato
    gladio vidiac
    gladio türkiye
    gladio nedir
    türk gladio
    gladio oyunu
    mossad cia gladio
    gladio ne demek
    gladio nun türk tetikçisi
    mit mossad cia gladio dünyanın en büyük istihbarat servisleri
    gladio kimdir
    gladio dan ergenekon
    gladio örgütü
    gladio ve ergenekon
#04.06.2009 19:28 0 0 0
  • 28 Şubat süreci, 28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı olduğu iddia edilen, ordu ve bürokrasi merkezli süreç.

    noimage

    Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve kimilerince bir dönüm noktası olan bu kararların uygulanması sırasında Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan değişimlere neden olan oldukça tartışmalı bir süreçtir.

    Yaşananlar, çeşitli kaynaklar tarafından post-modern darbe olarak adlandırılmıştır.

    28 Şubat 1997'deki MGK kararları hükümete bildirildi. Kararda, laiklik için yasaların uygulanması istendi, tarikatlara bağlı okullar denetlenmeli ve MEB'e devredilmeli, 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmeli, Kuran kursları denetlenmeli, Tevhidi Tedrisat uygulanmalı, tarikatlar kapatılmalı, irtica nedeniyle ordudan atılanları savunan ve orduyu din düşmanıymış gibi gösteren medya kontrol altına alınmalı, kıyafet kanununa riayet edilmeli, kurban derileri derneklere verilmemeli, Atatürk aleyhindeki eylemler cezalandırılmalı, deniliyordu.

    Bu kararlar sonucunda R**y**hükümeti istifa etti. Daha sonra ise R** P**temelli kapatıldı.



    https://www.main-board.com/kim-kimdir/229178-cem-ersever.html

#05.06.2009 07:51 0 0 0



  • ¤ ¤ Kurtlar Vadisi GLADIO - Yakında Sinemalarda ¤ ¤
    noimage



    noimage

    noimage

    Pana Film, Kurtlar Vadisi Irak'tan sonra yeni bir filmi daha sinema izleyicisiyle buluşturuyor. Filmin çekimleri bitmek üzere...
    Pana Film'den alınan haberlere göre Kurtlar Vadisi Gladio sinema çekimlerine çoktan başlandı ve çok yakın bir zamanda vizyonda olacak. Filmin içeriği Türkiye'nin yakın tarihine etki eden olaylar olacak.
    Özal Suikastı, Cem Erseverin neden öldürüldüğü ile ilgili detayları verecek. Sinemada 2. filmini çekecek olan pana film bu filmindede büyük tepkiler uyandırmayı hedefliyor ve bu hedefinede ulaşacak gibi.
    Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 61 bölümlerinde Polat ve adamları gladyo hakkında önemli bilgiler almıştı. İskender Büyük bile gladyo tarafından kullanıldığnı yeni öğrendi.




    Peki gladyo ne demek?
    Wikipedia'dan alınan bilgilere göre gladio II. Dünya Savaşı sonrasında Batı Avrupa'da gelecekte olması beklenen bir Varşova Paktı işgaline cephe gerisinde bir direniş başlatmak amacıyla İtalya'da NATO tarafından gizli olarak örgütlenen Kontr-gerilla (stay-behind) operasyonunun kod adı. Gladyo, özel olarak NATO cephe gerisi direniş organizasyonun İtalyan kolunu belirtse de bazen "Gladyo operasyonu" NATO'nun bütün cephe gerisi (stay-behind) operasyonlarının gayri resmi adı olarak kullanılır ve bazen "Süper NATO" adıyla da anılır.
    Gayri nizami kuvvetlere karşı koyma operasyonları cephe elkitapçığı gerilla kuvvetlerin önerilen komuta yapısı. Sözkonusu ülke Türkiyedir.
    Latince'de kılıç anlamına gelen Gladio sözcüğünü isim olarak kullanan örgüt, Amerikan ve İngiliz kontrgerilla örgütlenmesi olan Stay Behind tarafından 1952 yılında kuruldu. CIA tarafından yönetilen ve finanse edilen örgüt, 1956 yılında ABD ile işbirliği içinde, casusluk ve gerilla savaşı yapmak üzere örgütlendi. Sardunya'da örgütün ilk eğitim kampı kuruldu ve Kuzey İtalya'da 139 yerde silah ve mühimmat depoları oluşturuldu. Resmi adı Müttefik Koordinasyon Komitesi idi.
    1956 sonrasında ikisi kadın 622 kişi ABD ve İngiliz gizli servisleri tarafından eğitildi. 1990 yılında Gladio'yu ortaya çıkaran soruşturmalar esnasında bu 622 kişinin grup liderleri oldukları, her bir grup liderinin belli sayıda kişiyi idare ettiği, böylece toplam sayının 15.000′e yaklaştığı ortaya çıktı.
    İtalya'da 1969-80 arasında 4.298 terör olayı meydana gelmiştir. Yapılan soruşturmalar sonucu, bunların önemli bir bölümünden Gladio sorumlu gösterilmiştir. Bazı eylemleri bizzat yapmakla, bazısında patlayıcı ve silah sağlamakla, bazısında da tahrik ve yönlendirme yapmakla suçlanmıştır.
    Avrupa Parlamentosu bile sorunla ilgili karar tasarısında şu sözlere yer vermek durumunda kalmıştır: "Avrupa Topluluğu'na üye pek çok ülkede gizli, paralel istihbarat ve silahlı operasyon örgütlerinin 40 yıldır var olduğu Avrupa hükümetleri tarafından ortaya çıkarılmıştır. Kırk yıldır bu örgütlerin demokratik kontrolden kurtulduğu ve NATO ile işbirliği halinde ABD gizli servislerince yönetildiği anlaşılmıştır."
    Örgütün İtalya'daki adı Gladio (Kılıç) idi. Yunanistan'da B-8 ya da SheepSkin (Koyun Postu), Belçika'da SDRA-8, Hollanda'da NATO Command, Batı Almanya'da Gehlen Harekatı, Stay Behind ya da Sword, Avusturya'da Schwert, Fransa'da Rüzgar Gülü, İspanya'da Anti-Terör Kurtarma Grubu (GAL), İngiltere'de ise Secret British Network olarak bilindiği bu ülkelerin yetkililerince açıklandı.
    Gladyo ile en güçlü savaşı veren ülke İtalya oldu. İtalya, dünya tarihine gladyoyu ilk çözen ve çökerten ülke olarak geçti.







    Türkiye'nin tüm gerçeklerini ortaya dökecek bir film olacak. Belki çok tepki görecek ama kimsenin sesini çıkarabileceğini zannetmiyorum.
    Gerçekler bu yolla ortaya dökülsede 'Sadece Bir Film' diye düşüneceğimiz için bazı kişilerin üzerinde bir etki yaratmayacak.
    Filmin gişe rekorlarına gelecek olursak Kurtlar Vadisi Irak'a göre çok yüksek olacak.
    Türk yapımı filmlerin arasında en yüksek hit'i alabilecek filmler arasında gösteriliyor.BEKLEYELIM GÖRECEGIZ








#05.06.2009 22:22 0 0 0
  • KonuLar BirLe$tiriLdi...
#05.06.2009 22:33 0 0 0
  • Bu filme gitmek lazım ...
#05.06.2009 23:27 0 0 0
  • Gladio-tör polat
#06.06.2009 11:46 0 0 0
  • sezon finaliden sonra sinema filimi iyi taktik çıkarsa sinemada gideriz tabiki:)
#06.06.2009 11:55 0 0 0
  • Pana Film Kurtlar Vadisi-Iraktan sonra çok yakında Kurtlar Vadisi-Gladioyu da sinemaseverlerle buluşturacak.
    Filmde, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmesi, Cem Ersever cinayeti, önlenen Apo suikasti ve 28 Şubat süreci işleniyor.

    noimage

    Kurtlar Vadisi-Gladio
    ŞAMİL KUCUR İSTANBUL
    Pana Film senaristleri, bu kez de Türkiye'deki Gladio'ya el attı. "Kurtlar Vadisi-Irak" ile birlikte sinema filmine uzun süre ara veren şirket, yeni bir filmle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki ay gösterime girmesi beklenen "Kurtlar Vadisi Gladio"nun, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmesinin Musul ve Kerkük'e girmesiyle ilişkisi ele alınıyor. Filmde ayrıca, "Cem Ersever, Gladio'nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü? Kim Washignton'dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? Apo suikastini Gladio nasıl önledi? 28 Şubat süreci bin yıl sürecek iken 5 yılda nasıl sona erdi?" gibi Türkiye tarihini derinden sarsan sorulara ışık tutuluyor.
#06.06.2009 11:59 0 0 0
  • ırak filmini pek beğenmemiştim açıkçası abi, inş. bu güzel olur
#06.06.2009 12:11 0 0 0
  • Bu güzel olur neden güzel olur işlencek konular el değmemiş konular
    oyuncu kalitesi filimi etkiler
    bir polat bir mematiyle olmaz iyi sanatçılar sokralarsa karakterler bence seyredilir
#06.06.2009 12:24 0 0 0
  • Kurtlar Vadisi Gladio filmi neler anlatıyor Detayları neler hepsini bu haberde bulabilirsiniz...

    noimage

    28 Şubat süreci nedir?:

    1995 genel seçimlerinde Necmettin Erbakan liderliğindeki Refah Partisi sandıktan birinci parti çıktı. Önce ANAYOL azınlık hükümeti kuruldu. Bu hükümet 3 ay devam edebildi. Daha sonra Erbakan ile Çiller REFAHYOL hükümetini kurdu. 28 Şubat sürecini tetikleyen ilk olay, Erbakan'ın ilk yurtdışı gezisini aralarında Libya'nın da bulunduğu bazı İslam ülkelerine yapması oldu.

    Erbakan'ın dinci kadrolaşmaya ağırlık vermesi, Başbakanlık Konutu'nda tarikat şeyhlerine iftar yemeğine davet etmesi süreci hızlandırdı. Son olarak RP'li Sincan Belediye Başkanı'nın düzenlediği Kudüs Gecesi' postmodern darbenin fitilini ateşledi. Askerler bir gün sonra hükümete tepki olarak Sincan sokaklarında tankları yürüttü.

    Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, tankların yürütülmesini "Balans ayarı" olarak niteledi. Bazı illerde "Cumhuriyete Sahip Çıkın" mitingleri düzenledi. RP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatma davası açıldı.

    Bu süreçte yapılan MGK toplantısında hükümetin ipini çeken 18 maddelik bildiri hazırlandı. Baskılara dayanamayan koalisyon ortakları yeni arayışlara girdi ama sonunda hükümet istifa etti. Ancak Cumhurbaşkanı Demirel, görevi beklenti içinde olan Çiller'e vermedi.

    Apo Suikastını Kim Engelledi ?(Gladio):

    Evet sevgili arkadaşlar Kurtlar Vadisi Gladio'nun fragmanlarının yayınlanmasından sonra hepimizin aklında bazı sorular oluştu ve bu sorulara cevaplar aradık. Cem Ersever'i kim öldürdü ? Apo Suikastini kim engelledi ? 28 şubat süreci 1000 yıl sürecekken nasıl 5 yılda sona erdi gibi sorulara cevaplar aradık.Bu yazımızda Apo Suikastini kim nasıl engelledi bunlara cevap arayacağız..

    Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, Öcalan`ın öldürülmesi için bombalı suikast timi kurmuş. Ancak Çiller`in suikast planını Mesut Yılmaz bakın nasıl bozmuş
    Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, Öcalan`ın öldürülmesi için bombalı suikast timi kurmuş. Ancak Tansu Çiller`in suikast planını Mesut Yılmaz bozmuş. Şok iddiaları içeren olay Şemdin Sakık`ın yazdığı mektupla ortaya çıktı.
    Mesut Yılmaz`ın başını çok ağrıtacak bu mektubu da Şamil Tayyar Star Fazetesi`ndeki bugünkü yazısında açıkladı.

    noimage

    İşte Sakık`ın Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar`a yazdığı mektup ve Tayyar`ın bugünkü yazısı¦
    Öcalan, Perinçek ve Küçük
    Şemdin Sakık`tan yeni bir mektup geldi. 22 Eylül günü kaleme alınan bu mektupta çok çarpıcı iddialar var. Abdullah Öcalan ile Şemdin Sakık arasındaki ihtilafı bilerek bu iddialara ihtiyatlı yaklaşıyorum.

    Ancak Ergenekon sanığı Doğu Perinçek ve Prof. Dr. Yalçın Küçük ile ilgili öyle iddiaları var ki; Ergenekon ile Pkk arasındaki bağın tartışıldığı ve terörün yeniden tırmanışa geçtiği bu günlerde sözkonusu iddiaları gözden geçirmenin yararlı olacağını umuyorum.

    Artık herkes meseleye `ak-kara` perspektifinden bakmamayı öğrenmeli, at gözlüklerini fırlatıp atmalıdır. `Vatan`, `millet`, `toprak`, `bayrak` gibi kutsal değerlerin nasıl istismar edildiğini anlamalıdır.

    Gerçi, bugün şehit cenazelerinde boy gösterenlerin yıllarca tapındığı ve hala tapınmaya devam ettikleri liderlerin, akademisyenlerin *kk kamplarındaki güler yüzlü boy fotoğraflarına aşinayız ama *kk`lı gözüyle nasıl algılanıyorlar, bir de ona bakalım.

    Apo- Perinçek kardeşliği

    Şemdin Sakık diyor ki: `Doğu Perinçek, 1980`lerde gazetecilik adı altında Beka Kampı`na kadar gelip Öcalan`ı ziyaret etti, askeri törenle ve silah atışlarıyla karşılandı. Öcalan onu kucakladı, öptü, günlerce konuk etti. Kaldıkları odaya militanlar yüz metreden fazla yaklaşamadı, sabahlara kadar baş başa kaldılar.`
    Aslında bu açıklamada, `100 metreden fazla yaklaşmayın` talimatı ve `baş başa görüşme` dışında yeni bir hadise yok. Diğer iddiaları zaten fotoğraflarla tescillidir.

    Sakık`ın en çok merak ettiği bölüm de burasıdır: `Öcalan`ın Perinçek`le günlerce bir odada baş başa kalarak neler konuştuklarını ya da planladıklarını, neden yanlarına üçüncü bir kişiyi almadıklarını ve `militanlar kaldığımız yere yüz metreden fazla yaklaşmasınlar` talimatı verdiğini hala merak ediyorum.`
    Sakık`ın cevap aradığı bir diğer soru ise şu:

    `Öcalan`ın savaş kışkırtıcılığı yaptığı dönemde yanında olan Perinçek, İmralı`ya düştüğünde `silahlara veda ediyoruz` dediği anda Öcalan`a mesafeli durmaya başladı. Neden savaşan Öcalan`a `kardeşim`, barış çağrısı yapan Öcalan`a `hain` dedi?
    `
    İlginç bir cümlesi daha var: `Öcalan Kürtçü görünür Perinçek Orducu görünür Öcalan ve Perinçek kardeşliğinin Kürt-Türk savaşı çıkarma fikrine dayandığından kuşkum yoktur.`

    APO ölseydi Küçük lider olabilirdi

    Şemdin Sakık`ın Yalçın Küçük`le ilgili olarak da çok ağır ithamları var. Şöyle yazıyor: `Yalçın Küçük 1990`larda aranır duruma düşme bahanesiyle Avrupa`ya çıktı, bizzat Öcalan`ın sunduğu örgüt imkanlarıyla Fransa`ya yerleşti. Bazen Öcalan`ın daveti bazen kendi isteğiyle Şam`a geliyordu. Bizzat oradaydım. Her seferinde Öcalan tarafından askeri törenle, süslü püslü sözcüklerle, kucaklaşmalarla, öpücüklerle karşılanırdı. İkisi baş başa verip örgütü ve savaşı düzenliyorlardı.`

    İddiasına göre; Öcalan ile Küçük arasındaki ilişkiler o kadar büyümüş ki, *kk`daki kimi üst düzey atamalarda Küçük`ün önerileri önemli rol oynamış!
    Ne kadar doğrudur bilemem ama Sakık`ın şu cümlesi hayli dikkat çekici: `Öcalan`ın yaklaşımları sonucunda bu zat (Küçük`ü kast ediyor) gözümüzde o kadar büyümüştü ki, Allah göstersin Öcalan`a bir şey olsaydı Yalçın Küçük`ü lider olarak kabul etmeye hazırdık.`

    Yani, günümüzün sıkı kuvvacısı, Sakarya muharibi (!) Küçük Hoca *kk`lıların gözünde bir zamanlar Öcalan`ın yerine geçecek kadar önemli biriymiş!
    İnanması bir hayli zor.

    Ama Küçük Hoca`nın `Kürtler Üzerine Tezler` kitabının 233-253. sayfaları arasında yer alan Öcalan`la röportajında kullandığı `değerli başkan, Apo arkadaşım, Apo kardeşim, Öcalan kardeşim, genel sekreter kardeşim` ifadeleri, `Kemal Paşa ve Kemalist hareket başlarken daha radikal ve sosyalist hareketleri temizleme gereği duydu. Çerkez Ethem`i ve güçleri tasfiye etti. Sizin için bir benzerlik çıkarılabilir mi?` sorusuyla Atatürk`e hakaret fırsatı yaratması karşısında, insanın içinden `hiç de zor değil` diyesi geliyor.

    Operasyon nasıl engellendi?

    Sakık`ın Küçük`le ilgili bir ağır ithamı ise `istihbaratçı gibi davrandığı` iddiasıydı. Mektubunun dördüncü sayfasında şöyle diyor: `Özellikle devlet işleyişi ve politikaları hakkında Öcalan`a istihbarat getiriyordu. Avrupa`daki Kürtler arasında Öcalan`a muhalif olan Kürtleri tespit edip Öcalan`a bildiriyordu.`

    Hele mektuptaki şu iddia, yenir yutulur gibi değil. Sakık, 1996 yılı bahar döneminde Zap karargahındayken Şam`da bulunan Öcalan`la görüşüyormuş, o esnada büyük gürültü olmuş, Öcalan kısa bir sessizlikten sonra `Türkçe eğitim okuluna bombalı saldırıda bulundular` demiş!

    Daha sonra kampta Öcalan, o bombalı eylemle ilgili militanlara şöyle demiş: `Tansu Çiller bana bombalı suikast planladı. Mesut Yılmaz bu bilgiyi Avrupa`da bulunan Yalçın Küçük vasıtasıyla bana ulaştırdı, biz de tedbirimizi aldık.`
    Kanlı bir terör örgütünün başı durumundaki Öcalan`ın sözleriyle bu ülkede bir dönem başbakanlık yapmış Mesut Yılmaz`ı ve tüm siyasi atraksiyonlarına rağmen Yalçın Küçük`ü böylesine ağır bir ithamın tarafı haline getirmeyi doğru bulmam.

    Ancak

    Tansu Çiller`in 12 Mayıs 1995 günü onay verdiği MİT patentli `Mercedes` isimli operasyonun 24 Aralık 1995 seçimleri nedeniyle askıya alınmasının ardından Mesut Yılmaz`ın başbakanlığı döneminde (ANAYOL-1996 Nisan-Mayıs) sahneye konarken başarısızlıkla sonuçlanmasının mutlaka, ama mutlaka izah edilmesi gerekir.

    Soru bir: Operasyon büyük bir gizlilik içinde yürütülürken bir yüksek tirajlı gazetede operasyonun tüm ayrıntılarının yer aldığı haber `Türkiye Apo`nun Ensesinde` manşetiyle neden verildi? O haberin kaynağı kimdi? Hangi amaçla operasyon basına sızdırıldı?
    Soru iki: MİT`e operasyon için Şam`da yardım eden `101-288` kodlu Suriyeli ajan son anda neden vazgeçti?

    Soru üç: 1 ton C-4 patlayıcı yüklü ve içinde `Yeşil` lakaplı Mahmut Yıldırım`ın da bulunduğu beyaz Mazda minibüs, Öcalan`ın kaldığı Mahsun Korkmaz Akademisi`ne neden yüz metre mesafede park edilerek patlatıldı?

    Soru dört: Siyasi partiler veya kurumlar (MİT-Emniyet gibi) arası acımasız rekabet, operasyonu ne ölçüde etkiledi?

    Özal ailesini kuşkulandıran belgeler: Ergenekon iddianamesinin eklerinden çıkan belgeler bir dönemin karanlık sayfalarını da aydınlığa çıkartacak gibi görünüyor.
    Derine inilirse babama yönelik suikast çözülür

    Aile olarak Özal suikastının aydınlatılmasını talep ettiklerini belirten Ahmet Özal, "Ergenekon işi ortaya çıkınca, bu iş ciddi araştırılırsa rahmetlinin sukastine kadar gider dedim. Hâlâ da aynı kanaatteyim" dedi.

    Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a, başbakanlığı döneminde yapılan suikast girişimi de bu karanlık sayfalardan biri. Özal suikastının aydınlatılmasına aile olarak destek verdiklerini ve bunu talep ettiklerini belirten Ahmet Özal, "Ergenekon işi ortaya çıkınca, bu iş ciddi araştırılırsa rahmetlinin suikastına kadar gider dedim. Hâlâ da aynı kanaatteyim" dedi.

    Ergenekon soruşturmasında işin henüz başında olunduğunu dile getiren eski milletvekili Ahmet Özal, yine de çıkan belgelerin Özal ailesinin kuşkularını artırdığını söyledi.

    DOĞUM SANCILARI

    Özal, "Bunları doğum sancıları olarak görüyorum. Ergenekon'da dibine kadar gidilirse, Özal suikastı aydınlatılır. Aile olarak bunu bekliyoruz ve talep ediyoruz. Ayrıca aile olarak biz aydınlatılması için her türlü katkıyı veririz ve vermeye de hazırız" diye konuştu. Babasının ölümü ile ilgili de kuşkular bulunduğunu anımsatan Özal, Meclis'in araştırma yapması gerektiğini ifade etti. Özal, milletvekilliği döneminde teklif verdiğini ancak hiçbir işlem yapılmadığını kaydetti.

    ARŞİVLERDE BİLGİ VAR

    Özal suikastla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Rahmetli babam bu suikastı araştırdı ve tahmin ediyorum dibine kadar da indi. Kimlerin yaptırdığını tespit etti. Bir gün, 'baba bu açıklanacak mı?' diye sordum. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisi çok iyi gidiyor. Yukarıya doğru bir gidiş var.

    Ahmet benim suikastım Türkiye Cumhuriyeti'nden önemli mi?' cevabını verdi. 'Bu devletin gizli arşivlerinde var' dedi. Bu nedenle suikastı kimlerin gerçekleştirdiğini devlet biliyordur."

    KAÇAKÇILIKLA İLGİLİ

    Özal suikastının tetikçi olarak bilinen Kartal Demirağ'ın işi olduğuna inanmadığını belirten Özal, "Ben suikastın kaçakçılıkla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Babam birçok malın ithalini yasak olmaktan çıkardı. Kaçakçının cebine gidecek para milletin cebine gitti.

    Ayrıca Türki Cumhuriyetler'le ilgili politikasından rahatsız ülkeler de vardı" dedi.

    Cem Ersever:

    Cem Ersever 1950 Doğum Yeri: Erzurum Bağlılığı: Türkiye Cumhuriyeti Rütbesi: Binbaşı Birimlerde: Jandarma Genel Komutanlığı Madalya
    Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı
    Ahmet Cem Ersever, 1950 Erzurum. Resmi adı İstihbarat Grup Komutanlığı olan, halk arasında Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM) adıyla anılan biriminin kurucusu ve komutanı olan Jandarma subayı (E. Binbaşı).


    Cem Ersever, Güneydoğu Anadolu'da Pkk ile yapılan terörist ve istihbarat çalışmalarının tümünde yer almış, silahlı çatışmalara bizzat katılmış, tüm faaliyetleri yönetmiş, Pkk'ya yardım ve yataklık eden kişi ve guruplarla irtibat kurmuş, bunları tam yetkiyle ve Komutanlığa doğrudan bağlı olarak yürütmüştür.

    Ersever ile Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu arasındaki ilişki olduğu ve Ersever'in Velioğlu'ndan çok iyi istihbarat aldığı, avukatı Emin Emir (MHP'nin eski lideri Alparslan Türkeş'in de avukatı) tarafından ifade edilmiştir.

    Özellikle 1989-1990 yıllarında bu ikilinin çok sık görüştüğünden bahseden Emir, Ersever'in o dönem 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' ilkesiyle hareket ettiğini ve ayrıca Hizbullah'ın devlet tarafından kurulduğuna dair Ersever'den herhangi bir şey duymadığını da belirtmiştir.

    Orgeneral Eşref Bitlis'in uçağının düşürülerek kendisinin katledilmesinden sonra Mart 1993′te bu olayı protesto etmek için askerlikten istifa etti ve

    "Güneydoğu Anadolu'daki olayların gerçekleri Türk milletinden gizleniyor" dedikten[1] birkaç ay sonra faili meçhul bir cinayete kurban gitti.[2]
    24 Ekim 1993′te Ankara'ya bir dava için gittikten sonra kayboldu ve 4 Kasım 1993′te elleri arkadan bağlanmış ağzı bantlı kafasına iki el ateş edilmiş cesedi, Ankara Elmadağ ilçesi çıkışında kireç ocaklarında bulundu.

#09.06.2009 12:28 0 0 0
  • Eski Toprak araştır da konuş.
    ''Sinemada 2. filmini çekecek olan Pana Film bu filmindede büyük tepkiler uyandırmayı hedefliyor ve bu hedefinede ulaşacak gibi.''Bu cümlen yalnış.

    DOĞRUSU ŞU: Sinemada 3. filmini çekecek olan Pana Film bu filmindede büyük tepkiler uyandırmayı hedefliyor ve bu hedefinede ulaşacak gibi.

    1.KURTLAR VADİSİ IRAK
    2.MURO NALET OLSUN İÇİMDEKİ BU İNSAN SEVGİSİNE
    3.KURTLAR VADİSİ GLADİO

    BENCE YALNIŞ BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN HERKESTEN ÖZÜR DİLE...
#18.06.2009 12:13 0 0 0
  • çoK gzL bu filmi kaçırmamak Lazım...
#18.06.2009 12:18 0 0 0



  • "KURTLAR VADİSİ GLADIO"DA STAR TV'DE

    Kurtlar Vadisi serisinin yeni sinema filmi Kurtlar Vadisi Gladio'nun televizyon yayın hakları Star'a satıldı Başrolünü Musa Uzunlar'ın oynadığı ve çekimleri devam eden film, 20 Kasım'da vizyona girecek
    noimage
    Türkiye'nin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi, efsanelerini yaratmaya devam ediyor.

    Sırada yakın tarihin önemli olaylarını konu alan "Kurtlar Vadisi - Gladio" sinema filmi var.

    "Kurtlar Vadisi - Gladio"da başrol, Kurtlar Vadisi Pusu'nun efsaneleşen karakteri İskender Büyük'ü canlandıran Musa Uzunlar'ın. Film, İskender Büyük karakterinin hayat hikayesi ekseninde, 90'lı yılların başından bugüne Türkiye yakın tarihinin önemli olaylarına ışık tutuyor.

    noimage


    "Kurtlar Vadisi - Gladio"'nun çekimleri 21 Haziran Pazar günü başladı.

    Ağustos ayına kadar İstanbul ve Antalya'da sürecek çekimlerin ardından film, 20 Kasım'da vizyona girecek.

    "Kurtlar Vadisi - Gladio"'nun televizyon yayın hakları,
    yeni sezonda Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin de yayınlanacağı kanal olan Star TV'de


    SİNOPSİS:
    Kurtlar Vadisi Gladio
    Bir derin devlet ajanının, yıllar boyu hizmet ettiği Gladio ile hesaplaşma hikayesi

    İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuş emekli bir istihbaratçıdır.

    Karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe'den başka kimse yoktur. Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. İskender'in karanlık geçmişinin sayfaları arasında, ülkeyi yerinden sallayacak gerçekler gizlidir. Bu şok gerçeklerin işaret ettiği tek adres ise 'Gladio'dur.

    İfadeleri ülkede her gün yeni bir gündem yaratırken, içindeki intikam duygusu da giderek büyümektedir. Elinde kalan son kartı oynamaktan başka şansı yoktur: Anlattıklarıyla, Gladio'nun ikinci adamı Fuat Aras'ı saklandığı yerden çıkarmak!

    Ancak bu yolun sonunda İskender Büyük'ü hiç tahmin etmediği başka bir sürpriz beklemektedir. Yine bir oyunun parçası olmuştur Üstelik bu kez oturtulduğu yer, konuşma şansının olduğu bir sanık sandalyesi dahi değildir
#15.07.2009 15:52 0 0 0
  • SELAM BOL ŞANSLAR
#20.07.2009 11:37 0 0 0
  • Kurtlar vadisi gladio 20 kasım'da

    Kurtlar vadisi gladio kasım'da sinamalarda

    gladio 20 kasım'da sinemalarda

    noimage

    Konu Kurtlar Vadisi: Gladio
    İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuş emekli bir istihbaratçıdır.

    Karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe'den başka kimse yoktur.

    Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. İskender'in karanlık geçmişinin sayfaları arasında, ülkeyi yerinden sallayacak gerçekler gizlidir.

    Bu şok gerçeklerin işaret ettiği tek adres ise 'Gladio'dur.

    İfadeleri ülkede her gün yeni bir gündem yaratırken, içindeki intikam duygusu da giderek büyümektedir. Elinde kalan son kartı oynamaktan başka şansı yoktur: Anlattıklarıyla, Gladio'nun ikinci adamı Fuat Aras'ı saklandığı yerden çıkarmak!

    Ancak bu yolun sonunda İskender Büyük'ü hiç tahmin etmediği başka bir sürpriz beklemektedir. Yine bir oyunun parçası olmuştur Üstelik bu kez oturtulduğu yer, konuşma şansının olduğu bir sanık sandalyesi dahi değildir
#21.07.2009 13:51 0 0 0
  • Gladio ilk goruntuler kurtlar vadisi Gladiodan ilk goruntuler
    kurtlar vadisi Gladio ilk goruntuler



    Kurtlar Vadisi'nin ikinci sinema filmi 'Gladio'nun aksiyon sahneleri, Antalya'da çekildi.


    Dizinin de başrol oyuncularından 'İskender Büyük' karakterini canlandıran Musa Uzunlar'ın başrolünde oynadığı Kurtlar Vadisi Gladio filminde, Kick Boks İl Temsilcisi Yasin Urlu ve Demir Pençe Spor Kulübü'nün öğrencileri de rol aldı.

    İki haftadır çekimlerinin devam etitği filmde Suriye gizli servisi El- Muhaberat'ın ajanlarını canlandıran sporcular, Gladio'nun başrol oyuncusu Musa Uzunlar'la sıkı dostluk kurdu.

    Çekimlerine 21 Haziran'da başlanan ve kışın vizyona girmesi planlanan filmde, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle, Musul ve Kerkük planları arasındaki ilişki ele alınıyor. Filmde ayrıca, 'Cem Ersever, Gladio'nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü? Kim Washington'dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? Apo suikastini Gladio nasıl önledi? 28 Şubat süreci 1000 yıl sürecek iken 5 yılda nasıl sona erdi?' gibi sorulara ışık tutuluyor.

    Pana Film'in bu son projesinde, İskender Büyük'ün geçmiş yıllarda derin devlet adına Gladio ile hesaplaşma hikayesi anlatılıyor.



    noimage

    noimage

    noimage

    noimage


    noimage
#26.08.2009 15:45 0 0 0
  • "Kurtlar Vadisi - Gladio" filmi, 20 Kasım 2009'da vizyona girecek.



    Kurtlar Vadisi Gladio ne zaman vizyonda
    Kurtlar Vadisi Gladio ne zaman cikiyor
    Kurtlar Vadisi Gladio ne zaman sinemada cikiyor
#28.08.2009 09:22 0 0 0