Beden Eğitimi Öğretmenliği Mülakatları

Son güncelleme: 21.07.2009 16:08
  • Arkadaşlar össde beden eğitimi öğretmenliğine girmeyi düşünüyorum mülakatlarda neLer sorulduğunu bilen varmı koşuda eksiğim yok ama koordinasyonlar neler pek açıklayan olmadı bilgi verebilirmisiniz?
#14.07.2009 14:56 0 0 0
#14.07.2009 15:02 0 0 0
  • BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BÖLÜMLERİ

    ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMASI



    Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölümleri özel yetenek sınavı 19 Ağustos Salı günü başlayacaktır. Adayların 19 Ağustos 2007 Salı günü saat 09.00'da Muğla Üniversitesi Spor Tesislerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavla ilgili tüm bilgiler, sınav kitapçığında bulunmaktadır.

    Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü özel yetenek sınavları (ÖSYP) 2 aşamada yapılacaktır.

    Birinci aşama sınavı Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için 100m. (bayanlar ve erkekler), 800m. (bayanlar), 1500m. (erkekler) koşularından, Rekreasyon Bölümü için ise koordinasyon testi sınavından oluşmaktadır.

    2. aşama sınavı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, ve Spor Yöneticiliği Bölümü için koordinasyon testi sınavından, Antrenörlük Eğitimi Bölümü için koordinasyon testi sınavı ve özel spor branşlarından, Rekreasyon Bölümü için ise özel beceri sınavından oluşmaktadır.

    Her iki aşamada alınan derecelerin puan karşılığı kitapçığın arkasında verilmiştir.



    ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ



    Antrenörlük Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınav Değerlendirmesi:(ÖYSP)





































    Adaylar aşağıda belirtilen sportif branşlardan birisini seçmek ve başvuru anında belirtmek zorundadırlar. Sınav başladıktan sonra branş değişikliği kabul edilmeyecektir. Milli sporculara branş sınavından tam puan verilecektir.

    Sportif Branşlar:

    Futbol (iki ayakla topla oynama-top sürme-pas ve şut)

    Voleybol (parmak pas-manşet pas-smaç ve servis)

    Basketbol (temel duruş-top sürme-reverse- turnike-aldatma ve şut)

    Hentbol (pas çeşitleri ve kale atışları)

    Güreş (duruşlar-tutuşlar-temel teknikler-kontralar ve kombineler)

    Tenis (forehand-backhand-servisler-smaç-spin-ikili oyun)

    Yüzme (serbest-sırtüstü-kurbağalama-kelebek stiller)

    Cimnastik (kartvil-flik flak-salto-überşlak vb.)

    Diğer (Atletizm, Badminton, Masa Tenisi, , vb.)





    BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ VE SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ





    B.E.S. Öğretmenliği Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü Özel Yetenek Sınav Değerlendirmesi:(ÖYSP)







































    REKREASYON BÖLÜMÜ



    Rekreasyon Bölümü Özel Yetenek Sınav Değerlendirmesi:(ÖYSP)





































    NOT: Rekreasyon bölümü sınavı, koordinasyon testi sınavından sonra yapılacak bireysel becerileri sergileyebilme (dans, halk oyunları, müzik, taklit, doğaçlama, yabancı dil yeteneği vb.) sınavı için gerekli olan özel malzemeleri yanlarında getireceklerdir. Adaylar başvuru sırasında belirtmiş oldukları özel beceri alanlarına göre sınıflandırılarak mülakat sınavlarına alınacaklardır.







    BİRİNCİ AŞAMA (ELEME) SINAVI



    Birinci aşama sınavı, Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için 100 m. (bay ve bayan), 800 m, (bayan), 1500 m (bay) koşularından oluşmaktadır.

    Rekreasyon Bölümü için ise Koordinasyon testinden oluşmaktadır.

    Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için önce bayanlar 100 m., 800 m.yi, ardından erkekler 100 m., 1500 m.yi koşacaklardır. 100 m. koşuları teker teker, 800 m ve 1500 m. koşuları gruplar halinde yapılacaktır.

    Adayların ikinci aşamaya geçebilmeleri için birinci aşama sınavında bayanlar 100 m. koşusundan 15,50 sn., veya 800 m. koşusundan 3,30 dk., erkekler 100 m. koşusundan ise 13,00 sn. veya 1500 m koşusundan 5,10 dk., ve daha iyi derece yapmaları gerekmektedir.

    Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için adayların ikinci aşamaya geçebilmeleri için 100 m. ve 800/1500 m koşularından birinden yukarıda belirtilen sürede başarılı olmaları gerekmektedir.

    Rekreasyon Bölümüne başvuran adayların ikinci aşamaya geçebilmeleri için bayanlar 1 dk. 14,60s., erkekler 60,00s. ve daha iyi derece yapmaları gerekmektedir.

    Birinci aşamanın geçilebilmesi için Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için adayın koşulardan herhangi birine girmiş ve başarmış olması Rekreasyon Bölümü için ise Koordinasyon testi sınavına girmiş ve başarmış olması gerekmektedir.

    Milli adaylar aynı uygulamaya tabi olacaklardır.



    2. AŞAMAYA GEÇECEK ADAYLARIN KONTENJAN SAYISI

    1- Birinci aşama sınavında kitapçıkta belirtilen barajları geçen adayların kontenjan sayısına bakılmaksızın tümü alınacaktır.

    2- Kitapçıkta belirtilen birinci aşama sınavı barajlarını geçemeyen adayların sayısı kontenjanlarda belirtildiği sayıda olmadığı takdirde Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için bayanlar 800m erkekler 1500m derecelerine göre iyi dereceden kötü dereceye doğru sıralama yapılarak kontenjan tamamlanacaktır. Rekreasyon bölümü için ise Koordinasyon testi derecesine göre kontenjan tamamlanacaktır. Tüm bölümler için derece eşitliği durumunda kontenjan tamamlanırken adayların sırasıyla ÖSS puanı ve AOÖBP dikkate alınacaktır.





























    KOORDİNASYON TESTİ



    Bu aşama Rekreasyon bölümü için 1. aşama diğer tüm bölümler için 2. aşama sınavı olarak kabul edilecektir. Koordinasyon testi toplam 10 ayrı istasyondan oluşmaktadır. Bu parkurda adaylar zamana karşı yarışırlar. Her adaya iki tekrar hakkı verilir ve iyi olan derece değerlendirmeye alınır. Adaylara deneme hakkı verilmeyecektir.



    Koordinasyon testinde yapılacak hareketler sırasıyla aşağıda belirtilmiştir:

    1.Hareket: Geriye takla

    2.Hareket: Öne takla

    3.Hareket: 360 derecelik burgu

    4.Hareket: Denge aletinden geçiş

    5.Hareket: Topların yerlerinin değiştirilmesi

    6.Hareket: Sıçrayarak değme

    7.Hareket: Sağlık topunun engel aralarından sürülmesi (slalom)

    8.Hareket: Cimnastik sırası üstünde çift ayakla 6 kez sıçrama.

    9.Hareket: Kulplu beygirden geçiş

    10.Hareket: El-göz koordinasyonu ve bitiriş.



































































    KOORDİNASYON TESTİ İÇİN AÇIKLAMALAR


    1. Geriye takla: Bacaklar bitişik bir şekilde gövdenin minderde geriye doğru yuvarlanmasıyla yapılmalıdır. Geriye doğru yuvarlanmada minderde diz üstündeki kalkışlar geçersiz sayılacaktır. Eller başlangıç esnasında yere temas etmeyecektir. Geriye takla bitiminden sonra yarım burgu yapılacaktır.

    2. Öne takla: Bacaklar bitişik bir şekilde gövdenin minderde öne doğru yuvarlanmasıyla yapılmalıdır. Ellerin mindere teması ile yapılan (mindere dayanarak) kalkış geçersiz sayılacaktır.

    3. 360 Derecelik Burgu: Öne takladan kalkarken vücudun dikey eksende tam dönüşüyle ve ayakların yerden temasının tam kesilmesiyle gerçekleştirilmelidir. Kollar serbest bırakılmalıdır.Tam burgu yapılmadığı takdirde hareket geçersiz sayılacaktır.

    4. Denge aletinden geçiş: Harekete denge üzerinde işaretlenen noktanın gerisinden başlanır ve yine işaretli noktanın ilerisine en son adım basılarak bitirilir. Bitiriş noktasından önce dengeden düşen aday dengede harekete baştan başlar.

    5. Topların yerlerinin değiştirilmesi: Aday belirli aralıkta bulunan iki kasa içerisindeki sağlık ve basketbol toplarının yerlerini taşıyarak değiştirir (bir kasanın içinde 2 adet sağlık topu, diğer kasanın içinde 2 adet basketbol topu bulunmaktadır). Topların değiştirilmesi birer birer yapılacaktır Kasanın içine topların bırakılması anında dışarı giden topların alınıp kasa içine bırakılması zorunludur.

    6. Sıçrayarak değme: Aday sıçrama yaparak zile dokunacaktır. Zile dokunan aday diğer istasyona geçecektir. Sıçrama yaparak zile dokunamayan aday ceza çizgisinin gerisine gelerek her iki ayağı çizgiyi geçtikten sonra diğer istasyona geçecektir.

    7. Sağlık topu ile slalom: El yardımıyla sağlık topu engeller arasından yuvarlanarak geçirilir. Topla birlikte adayın da engeller arasından geçmesi gerekir. Bu geçiş sırasında topu taşımak ve topu yerine koymamak hata olarak kabul edilecektir.

    8. Cimnastik sırası üzerinde çift ayakla sıçrama: 17. sayfadaki şekilde görüldüğü gibi cimnastik sırası önüne gelen aday (sağ veya sol yanından) çift ayakla her iki tarafa 3 + 3 olmak üzere toplam 6 kez sıçrama yapar. Sıçrama sırasında tek ayakla geçme, sıçrama, sıranın üstüne basma ve el yardımı (dokunma-dayanma) durumları hata sayılıp hareket yeniden başlatılacaktır.

    9. Kulplu beygirden geçiş: Aday kulplu beygirin önüne gelir ve kulplardan iki eli ile tutarak önce açık bacak geçiş yapar. Kulplu beygirin sağından veya solundan geçerek tekrar önüne gelir. İkinci geçişte yine kulplardan iki eli ile tutarak yukarıya doğru sıçrar ve dizleri göğse doğru çekerek ayaklarını kollarının arasından (kulplu beygirden ellerin teması kesilmeksizin) geçirerek kapalı geçiş yapar. Aday açık geçişi gerçekleştiremediği takdirde kulplardan tutarak önce bir ayağını daha sonra diğer ayağını basarak açık geçişi gerçekleştirir. Aday kapalı geçişi gerçekleştiremediği takdirde, ellerin kulptan tutulması şartıyla kulplu beygirin üzerine basarak kolların arasından bacaklarını geçirerek kapalı geçişi tamamlar.

    10. El-göz koordinasyonu: Bu istasyonda aday kutuda bulunan renkli ve numaralı topları masa üzerindeki renk ve numarasına göre hazırlanmış olan oyuklara yerleştirir. Yerleştirme işlemi tek el ile yardımsız olarak yapılmak zorundadır. Doğru yerleştirme onayı alır almaz bitiş çizgisine koşarak koordinasyon testini tamamlar.



    Not: Değerlendirme dijital (fotosel) sistemle yapılır. Adayın teste başlaması ile sistem otomatik olarak çalışmaya başlar ve testin tamamlamasıyla sistem otomatik olarak durur. Sistemin göstergesindeki zaman, adayın testi tamamlama süresi olarak kaydedilir. Her iki hakta elde edilen en iyi derece değerlendirmeye alınır.

    · İstasyonlarda yapılan hatalar yarışma süresince doğrusu yapılıncaya kadar devam edecek ve zaman yarışmacının aleyhine işleyecektir.

    · Test içindeki istasyonlardan herhangi birinin kurallara uygun olarak yapılmadan geçilmesi durumunda aday diskalifiye edilecektir.

    · Koordinasyon testinde her aday kendi grubuyla sınava girmek zorundadır.

    İstasyonların uygulanması sırasında masa hakemleri hatanın gözden kaçtığı durumlarda, istasyon hakemlerine müdahale etme hakkına sahiptir.



    Birinci aşama sınavına girmeyen adaylar, ikinci aşama sınavına alınmazlar. Birinci aşama sınav sonuçları herhangi bir teknik sorun çıkmadıkça aynı gün ilan edilecektir.

    100m. 800m. 1500m. koşuları ve koordinasyon testi puan derecelendirmeleri normal, spor alanı ve milli adaylar için geçerlidir.

    muğla üniversitesi bunları istiyormuş
#14.07.2009 15:06 0 0 0
  • DiqerLeri Içinde iLqiLi ÜniverSiteLerin Web SiteLerine BakabiLirSin...
#14.07.2009 15:09 0 0 0
  • yokki bulamadım ben Kayseri-Erciyes üniversitesi istiyrum
#14.07.2009 15:10 0 0 0
  • ÜniverSitede BöLümü Yoktur O HaLde... Sen Hanqi ÜniverSitey(Ler)i Dü$ünüyorSun ?
#14.07.2009 15:11 0 0 0
  • Kayseri erciyes üniversitesi beden eğitimi bölümü
#14.07.2009 15:13 0 0 0
#14.07.2009 15:18 0 0 0
  • Siteyi GünCeLLememi$Ler... O Yüzden Yeni BiLqiLer Yok... TeLefon Ederek Ya da E-MaiL Göndererek ÖqrenebiLirSin... Ama Ben Imkanın VarSa Kendin Gitmeni Öneririm...


    Tel: 0 352 4380214
    0 352 4374901-43000
    Faks: 0 352 4379379
    E-posta: [email]besyo@erciyes.edu.tr[/email]
#14.07.2009 15:20 0 0 0
#14.07.2009 15:27 0 0 0
  • teşekkürler
#21.07.2009 16:08 0 0 0