Beyninizin patlamak üzere olduğunu nasıl anlarsınız

Son güncelleme: 30.11.2005 16:50
  • Haftalık Dünya Haberleri'nin (WWN) 24 Mayıs 1994 tarihli nüshasındaki, Moskova çıkışlı bir habere göre, bir satranç oyuncusunun kafası patlamış. Doktorlara göre bu, hyper-cerebral electrosis (HCE) denen bir durumun sonucuymuş.

    Bu olay, Moskova Satranç Usta Adayları Şampiyonasında Vladimir Dobrynin'e karşı oynamakta olan Nikolai Titov'un başına gelmiş. Dobrynin'e göre Titov, gözleri satranç tahtasına çakılı bir halde derin konsantrasyon halindeymiş. Birden ellerini şakaklarına götürerek acıyla çığlık atmış. Derken sanki craniumuna bomba konmuş gibi bum! Neyse ki bu patlama 4 oyuncu ve 3 resmi şampiyona görevlisinin üst-başlarının kan ve beyin maddesi olması dışında, kimseye zarar vermemiş.

    Titiov HCE'nin ilk kurbanı değildi. Geçen 25 senede 5 kişinin kafası kendiliğinden patlamıştı. En yakın zamanda kafatası patlayan 1991 de Avrupalı psychic (medyum) Barbara Nicole'dü. Bayan Nicole'ün hikayesi WWN ile birlikte dünyanın çeşitli yerlerindeki gazetelerde yayınlandı.

    Satranç oyuncusunun otopsisini yapan ünlü nörolojist ve insan beyni uzmanı Dr Anatoly Martinenko, HCE'nin çok nadir fiziksel dengesizlik olduğunu bildiriyor. Beyin devreleri vücudun kendi elektriğiyle aşırı yüklenmesi durumudur. Beyinde çok fazla miktarda elektrik akımının geçtiği yoğun zihinsel faaliyet sırsında ortaya çıkar. Kurbanlar genellikle yüksek konsantrasyon gücüne sahip çok zeki insanlardır.

    Dr. Martinenko HCE'den çok az insanın öldüğünü ve çoğu insanın böyle bir sorunu olduğunu bilmeden yaşadığını ekliyor. Ayrıca vaka sayısı çok az olduğundan, araştırmalara kaynak bulmak yıllar alabilecektir.

    Evet, HCE nadirdir, ama öldürür. Bu sebeple uzun süre derin derin düşünmemek ve sık sık rahatlamak gerekiyor. Martinenko'ya göre aşağıdaki soruların herhangi üçüne evet diyorsanız, bu öğüdü ciddiye almalısınız.

    Çok derin düşündüğünüzde ara sıra başınız ağrır mı? (Baş ağrısı aşırı yüklenmiş beyin devreleri anlamına gelebilir.)

    Kulaklarınızda sönük çınlamalar veya hımlamalar işitiyor musunuz? (Bu kafatası kavitesindeki elektriğin sesi olabilir.)

    Bazan bir fikri başınızdan atmayı başaramadığınız oluyor mu? (Bu cerebral cortexte çok fazla elektriksel faaliyet olduğu anlamına gelebilir.)

    Okuma, bütçeyi denkleştirme veya başka düşünsel faaliyetler için günde 5 saatten fazla zaman harcıyor musunuz? (HCE'nin yaygın bir semptomu da beyni aşırı kullanmaktır.)

    Öfkelendiğinizde ya da ruhsal çöküntü zamanlarınızda şakaklarınızda baskı hissediyor musunuz? (HCE kurbanlarının arkadaşları, onların güçlü duygusal durumlarda başlarındaki bir baskıdan şikayet ettiklerini rapor etmişlerdir.)

    Dondurma, şekerleme veya diğer tatlılardan aşırı bir şekilde yiyor musunuz? (Aşırı şeker arzusuna craniumlarına çok fazla elektrik baskısı olan kişilerde sık rastlanır.)

    Kendinizi çok fazla analiz eder misiniz? (HCE kurbanları genellikle introspective ve hayatları hakkında çok fazla düşünen kişilerdir.)
#16.08.2005 17:10 0 0 0
  • payLa$ım iÇin saoL
#29.09.2005 18:08 0 0 0
  • bilgiler icin tessekur ederim
#12.10.2005 01:05 0 0 0
  • verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkurler arkadasım
#19.10.2005 22:01 0 0 0
  • sagol kardes
#25.10.2005 21:24 0 0 0
  • İlginç ...
    Saolasın bilgilerin için ... !!!
#30.11.2005 16:50 0 0 0