Burdur - Karamanlı - Karamanlı Lisesi

Son güncelleme: 16.07.2009 18:39
  • Burdur - Karamanlı - Karamanlı Lisesi

    "Okulumuz 1950 yıllının Ekim ayında müteşebbis heyetin çalışmaları neticesinde bir tel emri üzerine (bu tel yazısı okulumuzda mevcut değildir) bucağımızda Cumhuruyet İlkokulu binasında öğretime başlamıştır."
    Okulumuzun ilk müdürü Nejat TEZCAN Karamanlı Lisesi' nin kuruluşunu hazırladığı yıllığa bu cümlelerle anlatmış . Okulumuz bu gün Nimet Güvener İlköğretim Okulu adı ile hizmet veren dönemin Cumhuriyet İlk Okulunda 1957-1958 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır.

    1957 yılında eğitimie başlayan okulumuzun yeni binasının inşaatının temelleri11.05.1962 yılında atılmış, inşaat 05.12.1965 tarihinde tamamlanmış ve eğitim öğretime bu yeni binada devam etmiştir.Okul yıllığını hazırlayan okul idaresi yeni binanın maliyeti hakkında şu notu düşmüştür.
    "İlçe halkının taş, kum, bir kısım işçilik yardımları hariç bina için 275.000 lira harcanmıştır.


    1976-1977 Öğretim yılında liseye dönüştürülmüş olan Karamanlı Lisesi 1991-1992 öğretim yılında bünyesine giyim bölümü ilave edilerek Çok Programlı Karamanlı Lisesi adını almıştır,giyim bölümü meslek dersleri öğretmenlerinin atanmamış olması dolayısıyla birlikte öğrencilerin tercih etmemesi sebebiyle 1996-1997 öğretim yılında tekrar Genel Liseye yani şimdiki adı olan Karamanlı Lisesine dönüştürülmüştür.

    VİZYONUMUZ

    Karamanlı Lisesi olarak amacımız bütün paydaşlarımızı çalışmalarımıza dâhil ederek onların beklentilerine cevap veren bu amaçla sürekli paydaşları ile işbirliği içinde çalışmalarını yürüten bir kurum olmaktır

    Bizler toplumda örnek bireyler yetiştiren örnek bir kurum olarak tanımlanmak için çalışmalarımızı yürütür ve çalışmalarımıza bu yönde şekillendirme amacındayız.

    Karamanlı Lisesi olarak paydaşlarımızın beklentilerine cevap verecek, ulusal değerlerimizin korunması ve yüceltilmesi için çalışacak bireyler yetiştiren örnek bir okul olarak tanımlanmak amacındayız



    MİSYONUMUZ

    Karamanlı Lisesi'nin misyonu; toplumun beklentilerine cevap verecek, bireyler yetiştirmektir.

    Bizler laik, bilimsel ve demokratik temeller üzerine oturtulmuş bir eğitim anlayışı ile öğrencilerimizi onlardan beklenen örnek davranışlar kazandırmak için varız.

    Karamanlı Lisesi paydaşlarının beklentileri olan kendine güvenen, ulusal değerleri koruyan ve yücelten, bilimsel gelişmeleri izleyen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak bireyler yetiştirmek için çalışmalarını bütün paydaşlarını dâhil ederek yürütür.
#16.07.2009 18:39 0 0 0