Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 31.01.2010 01:00
  • tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri - sakatat yemek tarifleri
    noimage
    Malzemeler :

    2 lb tavuk cigeri ( cok kucultmeden doğrayın, yıkayın)
    1 adet kuru sogan ( dilimlenmis )
    1/2 demet maydanos
    karabiber
    kirmizi biber
    kimyon
    tuz
    kekik
    4 yemek kasik zeytinyag


    Yapılışı

    Cigerleri cok kucuk olmamak sarti ile dograyın
    yıkayıp süzgüde bekletin biraz, sonra tencereye
    yagıı ve soganları koyun, soğanlar pembeleşirken suzgude
    bekleyen cigerleri de ilave edin, suyunu salip toplamasini
    bekledikten sonra da baharatlarimi ilave edip, tenceremi silkeleyin,
    spatula ile karistirinca cigerler nazik dagilabiliyor,
    en sonda dogranmis maydanozları ilave edip, ocagimi kapatın.
#23.07.2009 20:40 0 0 0
  • ciğerleri önce tencerede az kaynatın bu kanını alır ve temizlenmesini sağlar sonra aşırı olmamakkaydıyla küçük küçük kesin sonra tavaya yağı koyun ve ciğerleri atın pişmeye yakın bol iyice kesilmiş soğanları atın karıştır karıştır pişincede afiyetle ye ----
    senin tarifine kötü demiyorum tartışmasız elbet güzeldir ama birde bunu dene istersen çok güzel oluyo dana ciğeri olsa bana bu tadı vermiyo
#31.01.2010 01:00 0 0 0