Lokum Tarifi

Son güncelleme: 13.10.2009 09:07
  • evde lokum yapılışı - evde türk lokumu yapımı - lokum tarifi

    noimage

    Malzemeler:

    5 su bardağı toz şeker
    4 çorba kaşığı nişasta
    1 kahve kaşığı krem tartar
    1 su bardağı kavrulmuş fındık
    1 su bardağı hindistan cevizi


    Yapılışı:

    * Şekeri 4 bardak su ile kaynatıp köpüklerini alın.
    * Nişastayı ve krem tartarı 1 bardak ılık su ile ezip kaynayan şekerli suya ilave edin.
    * Karıştırarak pişirip, koyulaştırın.
    * Bunun içine temiz bir kaşık batırıp soğun eğer sakız gibi uzuyorsa lokum kıvama gelmiştir.
    * Biraz ılıdıktan sonar, hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltıp yayın.
    * Üzerine biraz nişasta serpin ve bir gün bekletin.
    * Sonraki gün nişastaları temizleyin ve eğer yüzey kuru ise biraz su ile ıslatın.
    * Lokumun kenarlarına sıra halinde fındık koyup sararak rulo yapıp bastırarak düzleştirin.
    * Dilimlere kesip yine hindistan cevizi ile kaplayın.
    * Lokumunuz servise hazırdır
#01.08.2009 15:58 0 0 0
  • harika teşekkürler
#13.10.2009 09:07 0 0 0