evde lokum yapılışı - evde türk lokumu yapımı - lokum tarifi
Malzemeler:
5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 kahve kaşığı krem tartar
1 su bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
* Şekeri 4 bardak su ile kaynatıp köpüklerini alın.
* Nişastayı ve krem tartarı 1 bardak ılık su ile ezip kaynayan şekerli suya ilave edin.
* Karıştırarak pişirip, koyulaştırın.
* Bunun içine temiz bir kaşık batırıp soğun eğer sakız gibi uzuyorsa lokum kıvama gelmiştir.
* Biraz ılıdıktan sonar, hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltıp yayın.
* Üzerine biraz nişasta serpin ve bir gün bekletin.
* Sonraki gün nişastaları temizleyin ve eğer yüzey kuru ise biraz su ile ıslatın.
* Lokumun kenarlarına sıra halinde fındık koyup sararak rulo yapıp bastırarak düzleştirin.
* Dilimlere kesip yine hindistan cevizi ile kaplayın.
* Lokumunuz servise hazırdır