Hz.Adem'in 5 tavsiyesi:

Son güncelleme: 21.03.2007 16:42
  • Hz.Adem'in, oglu Şit'e ve dolayisiyle butun insanlara yaptigi bes maddelik nasihati soyledir :

    1- Ey Şit! Ogullarina soyle: Dunyaya ayrilmayacaklarmis gibi bakmasinlar. Buradan bir gun gocup gideceklerini dusunsunler.

    Ben de Cennetten ayrilmayacagim diye dusunmustum.

    2- Insanlara soyle: Hanimlarinin sozunu hakikatin ta kendisi sanip, hemen kabul etmesinler. Biraz dusunup, isabet derecesini incelesinler.

    Zira ben hanimimin sozunu dusunmeden kabul ettigim icin, yasak agacin meyvesinden yedim, sonunda da buyuk bir pismanliga dustum.

    3- Ogullarin, yapacaklari isin sonunu dusunsunler...

    Eger ben bugday agacinin meyvesinden yerken bu isin sonunu dusunseydim, basima gelenler gelmeyecekti...

    4- Bir ise baslarken, iclerinde o ise ait bir endise ve isteksizlik duyuyorlarsa, tekrar dusunup, yeniden tetkik etsinler.

    Sayet ben, bugday agacindan yiyecegim sirada, icimdeki endise ve isteksizlik uzerinde durup, kararimi yeniden gozden gecirseydim, sonunda bu pismanliga dusmeyecektim.

    5- Dogruluk ve isabet derecesini kesin olarak bilmedikleri islerde de, istisare etsinler. Durustlugune inandiklari kimselerle yaptiklari istisare neticesindeki karara gore hareket etsinler.

    Eger ben, meleklerle istisare edip, isimi onlarla muzakereden sonra karara baglasaydim, basima gelenleri haketmeyecek, musibetlere maruz kalmayacaktim.

    Bu sozlerimi sen de kendi ogullarina ulastir ki, boylece babadan ogula, oguldan da toruna intikal ederek, dunya devam ettikce tesirini icra etsin!..
#14.09.2005 12:44 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin sagol
#21.03.2007 16:42 0 0 0