AK Parti Hükümetinin başlattığı Kürt Açılımını destekliyor musunuz ?

Son güncelleme: 19.12.2009 10:56
  • Kürt Açılımını Destekliyor musunuz?

    noimage
#28.08.2009 17:59 0 0 0
  • A partisi B partisi fark etmez Böyle bir açılım kaçınılmaz olmuştu şarttı yani
    Destekliyorum
    Bende rahatlıkla endişe duymadan hakkaride şırnakta yüksekovada tatil yapmak gezmek istiyorum
#28.08.2009 18:03 0 0 0
  • Kesinlikle desteklemiyorum bukadar masum sehitleriminzin katillerine nasil el sikariz
#28.08.2009 21:24 0 0 0
  • Bu bir açılım değil bölünmedir her zamanki gibi akp nin gündemi değiştirme politikası, işsizlik diz boyu ne açılımı bu, bende Türk açılımı istiyorum doğu kötüde batı iyimi herkes işsiz aç nedir bu ya kürt kürt kürt neyleri eksik şimdi gidip ellerine bebeklerin kanı bulaşmış birinin elini sıkacaksın bu ihanettir bugün olmazsa birgün bunların hepsi hesap verecek ve bu açılım tarihe kara bir leke olarak geçecektir ne bizler nede tarih bu açılım denen oyunu destekleyenleri affetmeyecektir.

    YA TOZU DUMANA KATACAKSIN, YA TOZU DUMANI YUTACAKSIN
#28.08.2009 22:34 0 0 0
  • eger akan kanı durduracaksa EVET!

    eger bu bitmek bilmez savaş bitecekse EVET!

    Eger anaların gozyaşları dinecekse EVET!

    türk kürt olarak deil insan oldugumuz icin bu sorunu cozmeliyiz milliyetci cemaatcı solcu sagcı hıc farketmez bu Savası bitirmeliyiz !

    bu kadar acık ve net bunu hangı partı yapıyorsa yapsın tam destek vermeyi insanlık görevi sayarım kendıme kürtleri ve pkk ı aynı kefede yargılıyan zıhnıyeti elbette kürt ve türk mılletleri tukuruguyle bogacaktır bırakınız kana susamıslıklarını bagıra bagıra anlatsınlar bolunuyoruz safsatalarını ılanla duyursunlar bu türkiye halkları artık bunlara ızın vermıcektir milliyetcılık bu degildir kürtleri elıkanlı ınsanlar gibi gostermek faşıstlıktır.. bu kadas basıt ve net artık sızlere kımse ınanmıyor cunku kanın durması ıcın ugrasanlar var...

    mhp chp ittifakı tarıhe dusecek kara bı lekedir onların boruzanlıgını yapanlar... işte tarıh onları affetmıcektir....
#29.08.2009 02:58 0 0 0
  • Önce doğru tespit yapmak gerekiyor.Türkiyede kürt sorunu diye bir sorun yok bu olsa olsa pkk sorunu olabilir. Aklı başında bir kürde sorunun ne diye sorsan ya işsizlik yada fakirlik diye cevap verecektir ama bir pkk lıya sorunun ne derse illaki kürdistan diyecektir zira yıllardan beri beyni ki oda olmayan beyni, yıkanmış kürdistan ile şimdi ise kürt açılımı adı altında pkk ya af çıkarılmak isteniyor ama bu kaçıncı taviz veriliştir bilmem ama hiçbir işe yaramayacağını çok iyi biliyorum..
    bu açılımın adı kürt açılımı değil pkk açılımı olmalıdır..
#29.08.2009 09:28 0 0 0
  • Haklısın arkadaşım şöyle bir ayrım yapmadan baktığında herkesin sorunu işsizlik açlık peki bu kürt sorunuda nerden çıkıyor bizi faşistlikle suçlayanlar pkk nın kanlı yüzünü görmezden geliyor açılım denen komediye bakarmısınız pkk ya af devlette iş ohh ne ala memleket neden hükümet işsizlik açılımı yapmıyor ve hatta daha kötüsü insanları köleleştiriyor bunun en son örneğini cumhurbaşkanı veto etti ama yine gelecek özgürlük diye bağıran nara atan aydınlar ve destekçileri neden bu kölelik için bir açılım aramıyorda illa da kürt sorunu diye birşey tutturuyor peki o zaman yarın biride çıkıp çerkez sorunu derse ayrı dil istiyoruz derse sonra laz çıkıp bizde açılım istiyoruz dese alevi çıksa oda açılım dese"ki yavaş yavaş diyor bunun bir sonu yok bu ülkeyi bölmekten başka sonucuda yok bırakın bu açılım palavralarınıda aç insanlara iş bulun işsiz insan özgür olsa ne olacak yada ayrı bir dil konuşsa ne olacak açsın sonuçta açlık bir ülkeye her türlü felaketin girebileceği en müsait kapıdır insanları kandırmayı bıraksınlar Türkiyenin gerçek sorunları ile ilgilensinler

    ( Kan duracaksa açılıma sonuna kadar destek diyenler bu kan cumhuriyetten bu yana durmadı çünkü sorun farklı durmuycakta cumhuriyetten bu yana olan kürt isyanlarına bakın bugün pkk ya af getir yarın yüzde 90 ı yine dağa çıkar)
#29.08.2009 12:45 0 0 0
  • AK Parti Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi bu açılımda da halka gitse ne olur acaba :)
#29.08.2009 12:53 0 0 0
  • peki o zaman yarın biride çıkıp çerkez sorunu derse ayrı dil istiyoruz derse sonra laz çıkıp bizde açılım istiyoruz dese alevi çıksa oda açılım dese"ki yavaş yavaş diyor bunun bir sonu yok bu ülkeyi bölmekten başka sonucuda yok bırakın bu açılım palavralarınıda

    doğru söylüyorsunuz. ülkemizde pek çok farklı ırktan insanlar yaşıyor hepsi bir açılıma giderse vay bu ülkenin haline.. almanyada yaşayan pek çok vatandaşımız var ve hiç biride bir türk devleti kuracağız demiyorlar.. yada şu anda çinde olan olayları düşünün çin uygur türklerine nasıl eziyetler yapıyor. biz kürt vatandaşlarına bu yapılan şeylerin hiç birini yapmadık ,yapmayızda.. bizim derdimiz kürt vatandaşı değil pkkdır.. ve birçok kürt pkkyı protesto etmek için sokaklara döküldü.. bu ayrımı yapmak lazım..
#29.08.2009 14:33 0 0 0
  • bunlara eskiden olduğu gibi techir yasası gibi bişiler çıkaracan sür ırağa kibrit suyuna tükürdüklerime....
    evet destekliyorum
#29.08.2009 17:38 0 0 0
  • SeneLerdir süRen saçMaLık arTık soNa erSin...
#29.08.2009 18:11 0 0 0
  • Aslında sorun PKK dır. Bizim kürt kardeşlerimizle bi sorunumuz yok ve bunu ""kürt sorunu"" olarak adlandıranlar ya büyük bir yanılgı içerisindedirler veyahut vatan hainidirler ki ben ikincisi olduğunu söylemek istemiorum.

    Eğer bu pkk sorunu çözülecekse bunu açılımla falan çözemessiniz. PKK nın kuruluş amacı UYUŞTURUCU ve SİLAH kaçakçılığıdır. Bunalrı destekleyen bir çok aşiret olduğu gibi bir çokta asker politikacı ve kendini milliyetçi olarak adlnadıran insanlar mevcuttur.

    ayrıca açılım adı altında yapılan toplantılarda muhattap olarak seçilen insanlara dikkat edilmelidir. kendilerine gidildiğinde muhatap olarak şerefsiz apo yu gösteren şerefsizler kesinlikle muhattap alınmamalıdır. isterse bunlar siyasi parti başkanı yada milletvekili olsunlar.

    başbakan çok hassa bi olaya el attı. umarım ki bu meselede hata yapmaz. bu ne ekonomiye benzer ne de başka şeye. sosyal hayat ekonomi vs. düzeltilebilir lakin burda yapıalcak büyük bir hatanın geri dönüşümü oldukça zor olur ve bedelide çoooooook ağır olur...
#31.08.2009 12:09 0 0 0
  • biz kürt kardeşlerimizi bağrımıza basmazsak başkaları basar

    unutmayın ki insanın ihtiyacı olan şeylerden biri de aidiyet duygusudur.

    kendilerini Türkiye'ye değil de pkk ya ait hissederlerse çocukları dağa çıkar yetişir bize kurşun atar eğer kendilerini Türkiye'ye ait hissederlerse, Türkiye iç sorunu olmayan bir devlet olur ve kürt kardeşlerimizle beraber Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır(çağdaş) medeniyetler seviyesine ulaşırız.

    Atatürk milliyetçiliğine göre ırk ayrımı yapılmaz

    Atatürk'e göre "Türküm diyen Türktür."

    Kürt olmak buna engel değildir.
#31.08.2009 23:02 0 0 0
  • bu ülkede kürt sorunu diye bir sorun yoktu...hiçbirimiz sen kürtsün diye kimseyi dışlamadık...onlarda üniversitelerde okudu onlarda devlet dairelerinde çalıştı asker oldu hatta ve hatta bir zamanlar kürt bir lider vardı Türkiye'nin başında...bizim sahip olduğumuz bütün haklara onlarda sahipti...neyin açılımı bu anlam veremedim bu türlü...insanların akıllarına zorla ayrımcılık soktular...daha çok körüklediler...dağdan inene bilmem kaç bin ytl maaş vericez diyorlar yahu bizim suçumuz ne dağamı çıkalım o zaman inince iş vermeleri için lanet olsun...kesinlikle desteklemiyorum açık açık pkk açılımı bu onların isteklerinin ardı arkası gelmez...geri dönülmeyen yola giriyorlar
#31.08.2009 23:58 0 0 0
  • kan akmaya devam etsin diyenleri hayretle okudum.
    nasıl iş bu ki,doğuda görev yaparken yürekleri ağzında görev yapanlar kandırılmış elleri kanlı insanlarca hunharca şehit edilirken ya da geceleri uykusuz ve duvar diplerinde geçirirken çıkıp hala bu olayların devamını isteyenlere şaşmaktayım
    kim demiş allah aşkına bölünme olacak diye .
    kim demiş kürdistan olacak da ülke bölünecek diye.
    bu açılımı yapan sayın başbakan o kadar dangalak mı allah aşkına.
    neden büyük bir riske girsin ki?
    ama bu risk neticesinde karlı çıkacak olan ülkemin huzuru ve ekonomik ve demokratik kalkınmasıdır.bunu neden göremezler.
    30 yılda 40 bin can gitmiş,bundan oy devşirmişler,para kazanmışlar,uyuşturucu ve silah kaçakçılığıyla köşeyi dönüp ülke kaderine etki edecek kadar güçlenmişler,şimdi açılımla ellerindeki rantların ÇIKIP GİTMESİNDEN KORKMAKTALAR.işte bütün feryat bu.

    sayın başbakan bir parti lideri olarak görüşmesini bu aya kadar saklaması hiç düşündürücü değil mi?
    neden bu güne kadar bekledi.
    neden sayın bahçeli daha meclise giere girmez hasip kaplanla güler yüzlü pozlar verdi ve başbakan onlarla muhattap olmadı.bunun hiç mi düşünülecek tarafı yok?

    kollarım yoruldu.
    şimdilik bu kadar...

    ...kısacası kandan beslenenler rantları ellerinden gitmesin diye isyan etmekteler.meclisteki bazı partilerin bu gerilim ve kandan beslendikleri doğru değil mi...
    bu rantları ellerinden alınanların olmadık şeyleri FELAKET GİBİ göstermeleri gayet normal değil mi?
    hem kim toprak istiyormuş,
    hem kim bölünme istiyormuş,
    diyeceksiniz ki pkk... muhatap onlar değilki..
    resmi ağızdan 5 bin pkk lı var derken şimdi 20 milon kürdü onlardan gösterenler nasıl ciddiye alınırlar...
    30 yıldan beri başedemedikleri 5 bin pkk lı hala neden bitirilemedi
    300 milyar dolar masrafla türkiye tekrar masrafa mı girsin
    yok şehit cenazelerinde oy toplayanlar dönem dönem oylarını artırdılarsa şehitlerin kanları üzerinden siyaset yaptıkları gerçeği ortaya çıkmaz mı?.
#01.09.2009 00:23 0 0 0
  • Biz türkler hep aynı sabit noktadan bakış açısı ile olaylara bakıyoruz kürt sorunu yok diyoruz pkk sorunu var diyoruz. gerçektende kürt sorunu yok ama ülkemizde demokrasi sorunu olduğuda kaçınılmaz bir durumda aşikar olarak görünmekte bu sorunuda yok saymaya kalkışıyoruz doğuda yaşayan vatandaşımız ben kürdüm derse kızarız sonra onlarda aynı haklara sahip cumhurbaşkanı bile olabiliyorlar deriz fakat kendi anasından öğrendiği dille eğitim yapmak istedimi hayır deriz. cumhurbaşkanı olunca ülkeyi ona güvenir teslim ederiz fakat kendi dilinde eğitim isteyince vatan bölünecek diye yaygara koparırız
    Devletimiz milletine güvenmedikce yasakları kaldırmadıkca sorunumuz bitmez.
    Unutmayalım en uzun yaşayan devletimiz osmanlı imparatorluğunda senelerce tüm milletler rahatca dinlerini dillerini kültürlerini yaşadıkları için sorun çıkmadan hüküm sürmüşüz.
#06.09.2009 20:13 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Biz kürt ve pkk diye bir fark belirtiyoruz, devlet demekki bu farki bilemiyorki, pkk ile masaya oturuyor. Teröristlerle oturulan masadan çikan hiç bir karari desteklemiyorum, bu hangi hükümet olursa olsun. Eger gerçekten bir çözüm isteniyorsa, bu çözümun adresi bebek katilleri degil.
#06.09.2009 23:19 0 0 0
  • @TÜRKOĞLU
    bu kararı biz yani halk verirsek
    EVET olarak cevap gelir
    başbakanlık seçiminde 2 kez EVET cevabı geldi
    Cumhurbaşkanlığı seçiminde de EVET cevabı geldi
    şimdi ki bu açılımda kesin EVET cevabı gelir

    o yüzden hiç kafamızı yormayalım
    zaten yakın da yorucak kafada kalmaz ...
#06.09.2009 23:49 0 0 0
  • Öncelikle arkadaşların mesajlarını baktım.destekleyenler daha mantıklı geldi ona göre oyumu verdim.
    ama destekleyenler neden deseteklediğini az çok açıklamışlar desteklemeyenler ise fazla açıklama gereği duymadılar.
#07.09.2009 09:36 0 0 0