Olgun İncir Reçeli

Son güncelleme: 03.09.2009 09:06
  • Olgun İncir Reçeli - Olgun İncir Reçeli Yapılışı

    Malzemeler

    1,5 Kg İncir(Yediklerimizden)

    1 Kg Şeker

    5-6 Adet Limon

    Servis İçin:

    Tuzsuz Lor

    Yapılışı

    İncirler yıkanıp sularının süzülmesi beklenir.Hepsi yukardan aşağı ikiye kesilir.Limonlar da ince ince dilimlenir.Tüm malzemeyi alacak bir tencereye bir sıra incir dizilir.Kabuklu kısımları tabana gelecek biçimde sıralanır.Üzerine şeker serpilir.Limon dilimleri bir kat dizilir.Üzerine yine şeker serpilir.Bu sıra ile tüm malzeme tükeninceye dek devam edilir.Bir gece dinlendirilir.

    Ertesi gün suyunu salınca önce kısık ateşte pişirmeye başlanır.Harlı ateşte olursa incirlerin yanma riski olabiliyormuş.Reçel tamamen sulanınca ocağın ısısı artırılır.Reçelin suyundan bir damla alınıp çay tabağına damlatılır.Kıvamı istediğiniz gibi olunca ocak kapatılır.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara koyup saklanır.

    Afiyet Olsun...

    Resimdeki servis önerisinde reçeldeki limon dilimleri tabağın altına dizilir.Üzerine incir reçelleri dizilir.Her incirin üzerine de tuzsuz lor dilimleri yerleştirilir.Denemenizi tavsiye ediyorum.Çok değişik bir lezzet.Sanki reçel değil de tatlı servisi gibi.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
#03.09.2009 08:53 0 0 0
  • Geçen haftalarda baya aramıştık tarifi. Farklı bir tarif bulduk.
#03.09.2009 09:06 0 0 0