Patlıcan reçeli

Son güncelleme: 17.10.2022 17:06
  • Patlıcan reçeli

    Türk mutfağında 41 çeşit yemeği yapılan mor sultan patlıcanın en bol zamanını değerlendirip reçelini yaptık.





    Patlıcan reçeli
    KAÇ KİŞİLİK:
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk
    Malzemeler:


    30 adet küçük boy patlıcan

    1.5 kg tozşeker

    1 litre su

    1 limonun suyu


    Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı. Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz.




    Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun.






    Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar haşlayın




    Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin.






    Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin




    Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
#24.07.2004 21:06 0 0 0
  • ben duydum bu receli cok güzelmis

    ama kücük petlicani búlmak zor yinede arayacagim sagol ellerine saglik
#24.07.2004 22:22 0 0 0
  • Mmmmmmm ellerine sağlık hadi afiyet olsun...
#28.07.2004 10:18 0 0 0
  • afiyet olsun....
#28.07.2004 20:36 0 0 0
  • tarif için teşekkürler...
#23.12.2004 23:00 0 0 0
  • Tarif icin tsk. Abim
#24.12.2004 03:51 0 0 0
  • güzel ellerinize sagliki cok tsk ler ederim
#07.05.2005 02:53 0 0 0
  • ellerine saglık
#07.05.2005 14:30 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin sağolasın
#21.09.2005 10:01 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:30 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#26.09.2005 23:45 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:20 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 13:00 0 0 0
  • ellerin dert görmesin bununda reçeli oluyomuş ha pes valla
#18.10.2005 09:08 0 0 0
  • çok güzel olur ellerine sağlık
#21.11.2005 16:50 0 0 0
  • güzeldir heralde eline sağlık
#21.11.2005 20:42 0 0 0
  • saolasin
    ama ben bunu yapamamki yokya okadarida gelmez elimden
#21.11.2005 20:57 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:41 0 0 0
  • emeklerine sağlık.Teşekkür ederim
#25.12.2005 16:06 0 0 0