Yemek Tarifleri > kayısı reçeli

    Malzemeler

    1 kg. kayısı (şekerpare)
    5- 6 su bardağı şeker
    çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
    Yapılışı

    1- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

    2- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.

    3- Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş
    yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.

    4- Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam veya emaye bir kaba alınır. Üzerine tülbent örtülür ve güneşte kıvamı koyulaştırılır.

    Not: Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.
    Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.
    ellerine saglik
    eline sağlık ustam
    Tarifi yemek arşivime ekledim.
    Paylaşım için teşekkürler.
    Ellerine saglik tesekkürler
    Ellerine sağlık kardeşim
    Ellerine saglik
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    ellerine saglik tessekur ederim
    ElleRINE SAglik....!
    aaa çok severim elinee sağlık usta
    eline emeğine sağlık
    Paylaşımın için teşekkürler
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    reçel tarifin için teşekkür ederim
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
    tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
    harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
    [FONT=times new roman]Teşekkür ederim ellerine sağlık