kayısı reçeli

Son güncelleme: 05.03.2006 17:47
  • Malzemeler

    1 kg. kayısı (şekerpare)
    5- 6 su bardağı şeker
    çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
    Yapılışı

    1- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

    2- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.

    3- Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş
    yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.

    4- Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam veya emaye bir kaba alınır. Üzerine tülbent örtülür ve güneşte kıvamı koyulaştırılır.

    Not: Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.
    Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.
#09.03.2005 14:24 0 0 0
  • ellerine saglik
#10.03.2005 20:26 0 0 0
  • eline sağlık ustam
#04.06.2005 21:16 0 0 0
  • Tarifi yemek arşivime ekledim.
    Paylaşım için teşekkürler.
#05.06.2005 15:11 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#11.09.2005 20:01 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim
#19.09.2005 10:14 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:39 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:12 0 0 0
  • ellerine saglik tessekur ederim
#12.10.2005 00:40 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:55 0 0 0
  • aaa çok severim elinee sağlık usta
#18.10.2005 09:33 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#07.12.2005 19:59 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#15.12.2005 16:42 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:03 0 0 0
  • reçel tarifin için teşekkür ederim
#25.12.2005 16:51 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:34 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 20:27 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#23.02.2006 16:48 0 0 0
  • harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#28.02.2006 21:42 0 0 0