Yemek Tarifleri > turuç reçeli

    Malzemeler

    3 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    7-8 turunç
    4-5 karanfil
    Yapılışı

    Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız. Sonra portakal soyar gibi dilimler halinde soyup, kabukları kıvırarak ipe dizeceksiniz. Hani şu şekerleme dükkanlarındaki rulo haline getirilmiş narenciye şekerlemeleri gibi. Becerebilirseniz hepsini uzunca bir ipe dizin ya da benim yaptığım gibi ayrı ayrı diziler hazırlayın ve büyükçe bir kaba koyduğunuz suya atın. Üzerine ağırlık koyup, sabah akşam suyunu değiştirerek 2-3 gün bekletin. Bu sürenin sonunda bir tencerede bolca su kaynatın, içine turunç dizilerini atın, 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün. Tencereye 3 su bardağı su, toz şeker ve karanfili koyup kaynatın, turunç dizilerini atıp orta ısıda kaynatın. 20-30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu koyun ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Turunçları çıkarıp bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Ellenecek kıvama geldiğinde ipleri çıkarıp ince şeritler halinde dilimleyin, kavanozlara doldurun, şurubu pay edin.
    ellerine saglik arkadasim
    turuc nedir ögrene bilirmiyim simdiden cok tsk ler ederim sagolsun
    turuc nedir ögrene bilirmiyim simdiden cok tsk ler ederim sagolsun
    Ellerin dert görmesin arkadaşım
    Ellerine saglik
    Keto arkadasim turunc yani portakal mandalina limon greyfurt gibi meyveler turuncgillerdendir
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    ElleRINE SAglik....!
    eline sağlık kardes
    çok güzel bir recel eline saglık
    eline saglık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    ellerinize sağlık
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    DENİZKIZI demiş ki:
    "Keto arkadasim turunc yani portakal mandalina limon greyfurt gibi meyveler turuncgillerdendir."

    yanlış bir bilgilendirme olmasın bir akdenizli olarak açıklayayım

    turunç yine portakala benzeyen aynı türden olup limon yerine ekşi tat vermek amacıyla kullanılan fakat kabuğu çok acı olan bir narenciye türüdür.
    tşk
    paylaşım için teşekkürler
    TARİFİNİZ ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK
    paylşım için thanks