ARAP SAÇI

Son güncelleme: 28.02.2006 22:23
  • ARAP SAÇI

    noimage

    Malzemeler:
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 1/2 kg. beyaz lahana,
    - 1/2 kg. soğan,
    - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    - 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
    - 4 yemek kaşığı toz şeker,
    - 1 su bardağı zeytinyağı,
    - 2 yemek kaşığı kuru nane,
    - 1/2 demet dereotu,
    - 1 çay kaşığı yenibahar,
    - 1/2 çay kaşığı tarçın,
    - 1/2 çay kaşığı karabiber,
    - 2 limon suyu,
    - Tuz.



    Yapılışı:
    Soğanları temizleyip, yemeklik doğrayın. Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin. Lahanayı ince kıyın. Az su ile haşlayıp süzün. Pirince ilave edip, üzerini örtünceye kadar su ekleyin. Tencereye yıkanmış üzüm, tuz ve şekeri ilave edin. Son olarak baharatları, kıyılmış dereotunu ve naneyi ilave edin. Suyunu çekince üzerine limon suyunu gezdirip, dinlendirin. Soğuyunca servis yapın.

    Afiyet olsun.
#21.09.2005 21:10 0 0 0
  • saçı biliyozda arap saçı denemek yemek lazım
#22.09.2005 11:05 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
    denemek lazim
#23.09.2005 10:36 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:05 0 0 0
  • Ellerine saqLık
#30.09.2005 14:04 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 05:26 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:08 0 0 0
  • Tarif icin
    Ellerine saglik!
#12.10.2005 13:50 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 17:25 0 0 0
  • Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#27.12.2005 23:09 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:54 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 20:54 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#28.02.2006 22:23 0 0 0