Toyota üçüncülüğü hedefliyor

Son güncelleme: 25.09.2005 00:20
  • Toyota, Ferrari'nin düşük performansından yararlanarak İtalyan takımı dördüncü sıraya itmeyi planlıyor.

    Japon takımın lider pilotu Jarno Trulli "Ferrari'den sadece 10 puan gerideyiz ve performans olarak onlardan daha iyi durumdayız. Geriye kalan 3 yarışta Ferrari'yi geçmeliyiz" dedi.

    Geçtiğimiz yıllarda Toyota takımının en iyi dereceleri 2003 ve 2004 yıllarındaki 8.lik olmuştu. Geçen yıl oldukça para harcayan Toyota, buna rağmen yalnızca 9 puan elde edebilmişti. Sezonu domine eden Ferrari ise 262 puan almıştı.

    Pilot kadrosunda değişiklik yaparak Jarno Trulli ve Ralf Schumacher ile anlaşan Toyota, bu yıl şaşırtıcı bir başarı yakaladı ve aynı zamanda Michelin lastikleri yüzünden yarışamadıkları Amerika Grand Prix'sinde ilk pol pozisyonlarını elde ettiler. Ayrıca Toyota takımı, gelişimlerinin son üç yarışta devam edeceklerini belirttiler.

    Takımın ikinci pilotu Ralf Schumacher ise "Belçika'da neredeyse yarışı kazanıyorduk. Eğer kuru lastiklere geçip taktik hatası yapmasaydık bu yarış bizimdi. 4 pit stop yapmama rağmen yine de yedinci olarak puan aldım. Bu yarışta ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik." dedi.

    Jarno Trulli'nin kaza yaparak yarış dışı kaldığı Belçika Grand Prix'sinde, en hızlı turu atan pilot Ralf Schumacher oldu.
#25.09.2005 00:20 0 0 0