Sadrazam lokumu

Son güncelleme: 22.10.2008 13:19
  • Sadrazam Lokumu

    Malzemeler :
    4 yumurta
    1 su bardağı(bir parmak eksik)şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı un kreması:yarım kilo süt
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 subardağı şeker
    50 gr.margarin
    süt ve hindistan cevizi


    Yapılışı:önce yumurtalarla şeker iyice çırpılır.kabartma tozu ve un eklenerek kek kıvamı elde edilir.margarinle yağlanmış tepsiye dökülür.önceden 180 c ısıtılmış fırında pişirilir.bu pandispanya piştikten sonra önce 5 e kesilip sonra ortadan ikiye bölünür.her bir parça dikdörtgen şekilde olacak.ve bu parçalar ikiye bölünür.toplam 20 parça olacak.diğer yandan kremasını muhallebi kıvamında pişirilir.bir parçanın içine krema sürülür.rulo şeklinde kıvırılır.bu ruloları önce süte batırılıp çıkarıldıktan sonra hindistan cevizine bulanıp buzdolabında dinlendirilir.afiyet olsun .
#09.10.2005 23:00 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Ablasi Tesekkürler
#10.10.2005 05:32 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kareşim ellerine sağlık
#11.10.2005 14:34 0 0 0
  • tessekur ederim
#11.10.2005 18:37 0 0 0
  • ellerine sağlık
#23.11.2005 16:22 0 0 0
  • vallahi sadrazamların ağzına layık gibi görünüyor.

    Ellerine sağlık
#23.11.2005 18:54 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 14:40 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:54 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:32 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
#05.03.2006 00:50 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 10:53 0 0 0
  • noimage


    KEK MALZEMESİ

    -5adet yumurta
    -2su bardağı un
    -1su bardağı şeker
    kabartma tozu


    Krema için:

    3 su bardağı süt
    2,5 yemek kaşığı un
    1/2 su bardağı şeker
    1 paket vanilya

    Üzeri için :

    2 su bardağı süt (ılık)
    1-1,5 su bardağı hindistan cevizi

    Hazırlanışı:

    Krema için; süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra vanilyayı ilave edip soğuması için bir kenara alın ( Krema soğuk veya hafif ılık olduğunda daha koyu kıvamda olduğundan rulo yaparken daha iyi sonuç veriyor) .

    Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın. Büyük fırın tepsisine (dikdörtgen) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.

    Pişen keki iki parça olacak şekilde ikiye bölün. Daha sonra her parçadan iki parmaktan biraz kalın olacak şekilde dikdörtgen parçalar kesin. 5 bir tarafta 5 diğer tarafta olmak üzere on küçük dikdörtgen alde ediyoruz.Bu küçük dikdörtgenleri de keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüyoruz. Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın . Ruloyu önce çukur bir tabağa koyduğunuz süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine bulayıp tabağa alın. Bir gün dinlendikten sonra servis edin.

    Afiyet olsun...
#13.10.2008 13:24 0 0 0
  • bayılırım buna çok sağol
#13.10.2008 13:27 0 0 0
  • Beğendiğine sevindim canım.. Ben de yedim ama yapmayı hiç denemedim artık deniycem bu tarife göre
#13.10.2008 13:42 0 0 0
  • Emegine saglık çok güzel oluyor.
#14.10.2008 00:05 0 0 0
  • ellerinize sağlık çok güzel bir tarif
#16.10.2008 12:47 0 0 0
  • güzell
#18.10.2008 18:09 0 0 0
  • Keşke resmi de olsaymış
#22.10.2008 13:19 0 0 0