BİR AZERİNİN ÇIĞLIĞI

Son güncelleme: 09.01.2010 01:19
  • Türkiye ile Ermenistan arasında dostluk anlaşması imzalanırken bir dostumuzun mail adresine düşen bir Azeri kardeşimizin çığlığı duymanızı isteriz. Zaur Aliyev Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'a öyle bir seslendi ki... İşte o mail...

    noimage

    Turkiye yene turk dunyasina xeyanet etmesi ile tarixe dushdu. XX esrin evvelerinde Ataturk Leninle razilashmaga gederk Azerbaijanin Sovet Ishgalina gez yumdu. 90-ci illerin evvelerinde Orta Asiyani rusiya ve Chine qurban eledi. Indi Qarabagi ve Azerbaijani ermenilere qurban verir. Xocalini soyqrim qurbanlarinin ruhuna hormetsizlik edir. Turkiyenin ulkuculkeri ve boz qurdlari artiq yoxdurlarmi??? Hardadir Alparslan Turkesh!! Hardasan Abdulla Chatli!!! Hardasan ey turkun boz qurdlari!!!! Niye susursunuz!! Ermenilerle niye el sixishib protokol imzalayirsiniz

    Ar olsun Erdogana
    Ar olsun Abdulla Gule
    Ar olsun AKPye
    Ar olsun ermeniye destek verneler

    Azerbaijan Turkiyeye neler verir
    1. Qaz-bize satinalndan iki defe ucuz
    2. BTC- neft Ceyhandan kechmekle Turkiyeye milyonlar qzandidir
    3.Turk ish adalmarinin olkede yatirim etmesin
    4. Regionda destek
    5. Turk teleblerine sherait ve daha neler

    Biz ne pislik etmishim Sizlere ey ERrdgoanchilar, ey Abdulla Gulchuler!!!
    Babalrinizidan size kechen kurd-ereb-ermeni qani ozun gesterirmi
    AR OLSUN SIZLERE
    ANCAQ BU GUNDEN SONRA TURKIYE HOKUMETI-AKP hakmiyeti Azerbaijan xalqinin dushmenidir!!!
    Her bir AKPchi ermenidir
    Her bir AKPch dfushmendir
    TURKIYE AYIL ve arxana vurulan zerbeni ger!!!!

    Zaur Aliyev
#19.10.2009 15:12 0 0 0
  • Cok iyi yazmis..
#19.10.2009 23:47 0 0 0
  • Sayın başbakanım ve cumhurbaşkanım!.. Bu Azeri kardeşimizin feryadını duyuyor musunuz.Uyanın bre ekabirler!.. .
#20.10.2009 00:07 0 0 0
  • eklemek istedıklerim var anladgım kadarıyla sanal alemde dolaşan tek yazı degil bu ermeni lafını kullanırken kufur gibi kullanan bi zavallı bu.. ulkemizdede boleleri var.. bunun tek suclusu medyadır.. bu toprkaklarda yasadı o halk onların dedeleriyle bizim dedelerimz yuzyıllarca beraber yasadılar onlara saygı duyun bare..

    sımdı türkiye azerbaycan icin ne yapmıs.. ?

    ermenistanla sınırları kapatmıs tam 17 18 (tam hatırlamıyorum..)

    sınır komsusuyla.. yıllardır dusman..

    ve o kadar yanlı bi medyamız varkı ermenileri canavarmıs gibi gostermıs..

    sımdı baktıgında ulusalcılar cartlar curtlar boynu bukuk numarası yapıo azeri hukumetine aip ettik mahcupuz... felan :)

    kım ayıp etmıs acaba..?

    ulkemın içişlerine karısma curretini gosteren aliyev efendi olmasın...

    bu ulke git yunanla sende kavga et dedımı..

    yada ve en önemlisi aliyev efendi hukumeti neden kıbrısı tanımamıs.. al iste.. en can alici soru.. :)kardesim gaza gelip hukumetine saymak kolaydr.. türkiye neler yapmıs azerbaycan neler yapmamıs.. mademki azeri hukumeti kardes ulkeyiz dıyor.. neden bayrakları indirmis...
    neymiş stada azeri bayragı alınmamışmış.. ALLAHTAN korkmazlar bunlar bursa azeri bayragıyla donatıldı be 30 bin bayrak asıldı..

    ulkemin işiclerine ulusalci gozuyle baktım.. aklima ilk gelenler bunlar oldu :)

    saygılar...
#06.11.2009 20:23 0 0 0
  • Bu mantıklı eklemen için teşekkürler sevgili gundi...
    sevgiler :)
#07.11.2009 00:38 0 0 0
  • Gundii, sözlerine dikkat et!...

    Kendini ulusalcı gösterip de Azeri kardeşlerimizin aleyhine konuşma!.Açıkça söyle ki ben Ermenileri seviyorum de, biz de anlayalım...

    PKK terörünü besleyen ve onu destekleyen Ermeilerinin neresini savunacağız veya onları seveceğiz....

    Ermeniler gavurdur.Azeriler müslümandır...Var mı bir diyeceğin...
#07.11.2009 00:40 0 0 0
  • Bu mantıklı eklemen için teşekkürler sevgili gundi...
    sevgiler

    Sen de mi Britüs?....Bir Ermeni taraftarı daha!...Şimdi beni konuşturmayın...
#07.11.2009 00:43 0 0 0
  • Ermeni zulmü

    Elleri bir ağaca arkadan bağlanan hamile bir kadının başına dikilmiş olan iki Ermeni yazı tura atıyordu. Bu kanlı kumarı yaklaşık 100 yıl önce Anadolu toprağında Kars'ta Ağrı'da Van'da Erzurum'da da ataları oynamıştı.Onlardan duymuşlardı. Karnı burnunda çaresiz bir Azeri kadının doğumu oldukça yakın görünüyordu. Çaresiz kadın bir hazan yaprağı gibi titriyordu. Elbiseleri yırtık, ayakları çıplaktı...Ermenilerin uzun boylu olanı elindeki AK-47 model Rus yapımı otomatik tüfeğinin namlusuna monte edilen seyyar kasaturayı çıkartırken, diğeri elindeki demir parayı havaya attı

    :-Akçik, manç?..
    (Kızmı, oğlan mı?)

    -Akçik...
    (Kız)

    Bu cevap üzerine 'oğlan' diyerek bahse giren Ermeni, elindeki kasatura ile hamile kadının karnını bir hamlede yarıp çocuğu çıkarttı.Kan b! ürülügözleri bebeğin kasıklarına kilitlendi.

    -Tun şahetsar,ınger...
    (Sen kazandın, yoldaş)

    -Yes şahetsapayts ays bubrikı inç bes bidigişdana...
    (Ben kazandım ama bu bebek nasıl beslenecek?)

    -Mayrigı bedge gişdatsine.
    (Annesi besleyecek elbette)

    Bunun üzerine daha kısa boylu olan Ermeni, bir hamlede kasaturaya geçirdiği bebeği annesinin göğsüne yapıştırdı:

    -Mayrig yerahayin zizdur.
    (Çocuğa meme ver)

    Aynı dakikalarda Hocalı'nın başka bir semtinde tek kale futbol maçı hazırlığı vardı. İki kesik Azeri kadın başını kale direği yapmışlar, top arayışına girmişlerdi.Başı tıraşlı bir çocuk bulup getirdiklerinde ise Ermeni çeteci sevinçle bağırdı:

    -Asixn ma/,çimi yev bızdıge, aveg gındırnadabidi. Gıdıresek...
    (Bu hem saçsız hem de küçük, iyi yuvarlanır. Kopartın...)

    Aynı anda çocuğun gövdesi bir tarafa,başı da orta yere düşmüştü...

    Ermeniler zafer naraları! atarak, kanlı postalları ile kesik çocuk başına vurarak kanlı bir kaleye gol atmaya çalışıyordu.

    Bu iki olay Hocalı'da bundan çok değil yalnızca 14 yıl önce yaşandı. Her iki olay da ermeni çetecilerin katliamlarına bizzat şahit olan görgü tanıklarının anlatımlarıdır.

    Ne yazık ki 26 Şubat 1992 günü binlerce Azeri türlü yöntemlerle vahşice katledilmiştir. Ajanslar,katliam haberini bütün dünyaya hızla geçerken, arşı titreten ağır bir vahşet yaşanan Hocalı halkından geri kalanlar ise çaresizlik içinde kıvranıyordu.

    Türkiye'de büyük bir dehşet uyandıran katliama ilişkin ilk görüntüler ise TRT aracılığı ile duyurulmuştu. Bütün olanları batılı gazeteciler, özellikle de New York Times belgeledi.

    26 Şubat'ta güçlü silahlarla donatılmış Ermenistan silahlı kuvvetleri ile Hankendi'nde konuşlanmış bulunan Albay Zarvigarov komutasındaki 366'ncı Rus Motorize Alayı, Hocalı'ya saldırarak tarihin en vahşî katliamlarından birini yaptılar.

    26 Şubat! gecesi Rus motorize alayının tanklarından açılan top ve roket saldırıları ile Hocalı Havaalanı kullanılamaz hâle getirilerek kentin dış dünya ile ilişkisi de tamamen kesildi.

    Savunmasız kalan kente giren Rus destekli Ermeni askerleri, çocuk, yaşlı, kadın, bebek demeden birçok insanımızı vahşîce katlettiler. ermenilerin işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici olaylar yaşandı.

    Canlı canlı insanların kafa derilerini yüzdüler,

    Sağ olarak ele geçirdiklerini ise sistematik bir işkenceye ve tıbbî deneylere tâbi tutarak, insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar.

    Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını kestiler.

    Genç kızların önce saçlarını,sonra da kafa derilerini yüzdüler.

    Babanın gözü önünde evladını, evladın gözü önünde babayı kurşunlara dizdiler.

    Kesik kafaları sepetlere doldurdular.

    Peki neydi bu düşmanlık?

    Ermenistan'daki okul duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin 12 ili yer almaktayken, Ermenistan'ın bayrağında Türkiye hudutları içindeki Ağrı Dağı'nın resmi varken, Ermenistan Millî Marşı'nda 'Topraklarımız işgal altında, bu toprakları azat etmek için ölün,öldürün' denmekteyken, başkaca bir neden aramaya zaten gerek yok sanırım.

    Dağlık Karabağ Bölgesi'nde bulunan Hocalı'ya, eski Sovyet İttifakı Silahlı kuvvetleri'ne ait 366.Alay'ın desteği ile Ermeni Sılahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırılar sonucu 613 Azerbaycan Türk'ünün hayatını kaybettiği resmî olarak açıklandı. Ancak kayıp sayısının bu rakamların çok çok üstünde olduğu bilinmektedir.

    56 hamile kadın karnı yarılmış durumda bulunmuştur.

    Bu alçak saldırıda 487 kişi ağır yaralanırken, 1275 kişi ise rehin alınmış,geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmış ancak bu olayın tahribatından ruhları ve hafızaları asla bir daha kurtulamamıştır.

    Şahitlerin anlattıklarını dinleyenler önce kulaklarına inanamadı.!

    Fakat katliam sonrası Hocalı'ya girdiklerinde ise, görgü tanıklarının abartmadığını kısa sürede anladılar. Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karşısında söyledikleri, katliamın boyutunu da anlatıyordu:

    'Pek çok savaş hikâyesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim,ama Hocalı'daki gibi bir vahşete umarım kimse tanık olmaz' Peki 26 Şubat 1992 günü yaşanan bu katliamın emrini kim vermişti; Ermenistan Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Robert Koçaryan denilen kirli katilden başkası değildi. Yaptığı terör faaliyetlerinin oranı nispetinde terfi eden Taşnaksutyun örgütü liderlerinden Robert Koçaryan, 20 Mart 1996'da Ermenistan Başbakanı oldu.

    Karabağ'da barış istediği için aşırı milliyetçilerin tepkisine daha fazla direnemeyen Levon Ter Petrosyan istifa edince de 30 Mart 1998 yılında ondan boşalan Devlet Başkanlığı koltuğuna,'Hocalı Katlia! mı' baş sorumlusu olan azılı terörist Robert Koçaryan oturdu.

    Ermeniler Türk hamile kadınlarına tecavüz edip karnını hamile olduğu halde taş ile doldurup öldürmüşler ve küçük Türk kızlarına tecavüz edip öldürmüşlerdi.

    Ülkemizde sadece 1 ermeni öldürüldü diye ' Hepimiz Ermeniyiz' diyerek yürüyüş yaptılar ve o kadar araştırdılar ama hiç bir insan kalkıp ta bu masum insanlara işkence edilip öldürüldükleri için yürüyüş yapmadı.

    HEPİMİZ TÜRKÜZ VE HEPİMİZ AZERİ TARAFTARIYIZ...
#07.11.2009 00:47 0 0 0
  • Sevsinler sizi,Ermeni taraftarları!...

    Azerbaycan'a gün yüzü göstermeyen Ermenistan bugün PKKya muazzam destek veriyor,Kürdistan Ermeni devleti kurulsun diye!...Bir taraftan masum Kürt kardeşlermizi devletimize karşı kışkırtarak düşman etmeye çalışıyor.Aslında kendileri düşmandır.Senaryoyu kendileri hazırlıyor,oyuncuları ise kandırılmış Kürtler!..

    PKK, geçmişteki vahşi Taşnak Ermeni Çetesinin uzantısıdır...Onların hakkından Giresunlu Topal Osman Ağa gelmiştir....

    Giresunlu Topal Osman Ağa'nın kim olduğunu internetten öğrenebilirsiniz...Onun gibisine çok ihtiyacımız var...Ve ben onun torunuyum,rahmetli dedem onun askeriydi...

    Ruhu şad olsun...
#07.11.2009 01:06 0 0 0
  • Sevgili Terakkiperver arkadaşım neden bu kadar celallendin anlayamadım ve şu azeriler müslüman ermeniler gavur lafını da beğenmedim seni forumdan tanıdığım kadarıyla dini tarih konusunda bilgin olduğunu biliyorum böyle bir bilgiye sahip olan birinden de böyle laflar beklemezdim açıkçası sana sadece bir örnek vereyim senin de çok iyi bildiğini tahmin ediyorum Habeşistan Kralı hangi dine mensuptu ? ve Habeşistana giden müslümanlara nasıl davrandı onlar için neler yaptı daha fazla bir şey demiyorum çünkü sadece bu dediklerimle ne demek istediğimi anlayacağından eminim...

    Evet ermeniler ülkemizde kıyımlar yaptı aynı şekilde ermeni kıyımları da oldu her ikisinin zıddını savunanlar var ama dürüst olunmalı her iki kesimde kıyımda bulundu ben kendi gözlerimle toplu ermeni mezarları gördüm ve aynı şekilde ermenilerin kıydığı vatandaşlarımızıda gördük inkar etmek yalandan ötesine geçmez...

    Ama

    Geçmişe dayalı kalıp kin güderek elimize bir şey geçmeyeceğini düşünüyorum...
    Tarihte yaşanan olaylar yüzünden bu düşüncelere düşmemek gerek ermeniler içinde iyi olanlarda vardır kötü olanlarda tıpkı türklerde olduğu gibi neden düşmanca bakalım birbirimize neden ermenileri kötülüyelim iylikle atılan bir adım beraberinde karşındakinin iki adım gelmesine yol açabilir yanlışım varsa düzelt beni lütfen...

    Ezilen her kim olursa olsun biz onlardan yanayız evet bir ermeni için hepimiz ermeni olduk hepimiz hrant olduk gerektiği zaman hepimiz azeride oluruz aliyevde oluruz mahmudovda oluruz bundan da hiç gocunmayız...

    Saygı ve sevgi umuduyla....
#07.11.2009 01:22 0 0 0
  • ozgurluk_5643

    Sevgili Terakkiperver arkadaşım neden bu kadar celallendin anlayamadım ve şu azeriler müslüman ermeniler gavur lafını da beğenmedim seni forumdan tanıdığım kadarıyla dini tarih konusunda bilgin olduğunu biliyorum böyle bir bilgiye sahip olan birinden de böyle laflar beklemezdim açıkçası sana sadece bir örnek vereyim senin de çok iyi bildiğini tahmin ediyorum Habeşistan Kralı hangi dine mensuptu ? ve Habeşistana giden müslümanlara nasıl davrandı onlar için neler yaptı daha fazla bir şey demiyorum çünkü sadece bu dediklerimle ne demek istediğimi anlayacağından eminim...

    Evet ermeniler ülkemizde kıyımlar yaptı aynı şekilde ermeni kıyımları da oldu her ikisinin zıddını savunanlar var ama dürüst olunmalı her iki kesimde kıyımda bulundu ben kendi gözlerimle toplu ermeni mezarları gördüm ve aynı şekilde ermenilerin kıydığı vatandaşlarımızıda gördük inkar etmek yalandan ötesine geçmez...

    Ama

    Geçmişe dayalı kalıp kin güderek elimize bir şey geçmeyeceğini düşünüyorum...
    Tarihte yaşanan olaylar yüzünden bu düşüncelere düşmemek gerek ermeniler içinde iyi olanlarda vardır kötü olanlarda tıpkı türklerde olduğu gibi neden düşmanca bakalım birbirimize neden ermenileri kötülüyelim iylikle atılan bir adım beraberinde karşındakinin iki adım gelmesine yol açabilir yanlışım varsa düzelt beni lütfen...

    Ezilen her kim olursa olsun biz onlardan yanayız evet bir ermeni için hepimiz ermeni olduk hepimiz hrant olduk gerektiği zaman hepimiz azeride oluruz aliyevde oluruz mahmudovda oluruz bundan da hiç gocunmayız...

    Saygı ve sevgi umuduyla....

    Sevgili kardeşim.Yorumlarınıza teşekkür ediyorum...Öncelikle bizim dinimiz barış ve hoşgörü dinidir...Kimseye zulüm ve haksızlık etmeye asla müsaade edilmemiştir.Velev ki ateist ve gayri müslim olsun...Hem biz müslümanlar olarak, ırk düşmanlığı da yapmayız.

    Dikkat edecek olursanız,ülkemizde bir gayrimüslime bir şey olsa hemen seferber olunup araştırma ve inceleme başlatılır ve de yakalanan suçlu cezalandırılır...Ama gelin görün ki yeryüzünde ki müslümanların kanı oluk oluk akıtılırken hiçbir ülke veya bireyler ses çıkarmıyor, seyirci kalıyor.Bu müslümanlara reva mı?

    Bizim istediğimiz;Osmanlı İmparatorluğu nasıl ki 17 devlete 72 millete 700 yıl barış içinde adalet getirmişse buna son derece yeniden ihtiyacımız vardır...

    Resulullah ( S.A.V.)Efendimiz,Habeşistan kralının adaletli ve merhametli olduğunu bildiği içindir ki oraya ashabını göndermiştir.Demek ki,adaletin olduğu yerde huzur vardır...Türkiye'de adalet sistemi tuzukurulara var...Hz.Ömer'in meşhur sözüyle sözümü burada noktalıyorum...

    "Dicle kenarında kurt kapsa koyunu,
    Adli İlahi sorar, Ömer'den onu!..."

    Nerdesin ya Hz.Ömer!...İnsanlık senin bıraktığın adalete şiddetle ihtiyacı var!...
#07.11.2009 05:24 0 0 0
  • terrakiperver neye kızdın tam olarak anlamıs degilim..:) solediklerim ortada.. ole yaygara koparmanın alemı yok benim tepkim direk aliyev yonetiminedir.. kulhanbeyi gibi nara atmanın alemı yok ben burdayım ve burası siyaset bolumu burası.. konusurz tartısırz ! ama sakin sakin

    Gundii, sözlerine dikkat et!...

    elbette sozlerimi hep secerek kırmamaya ozel gayret gosterırım sen raat ol :)



    Kendini ulusalcı gösterip de Azeri kardeşlerimizin aleyhine konuşma!.Açıkça söyle ki ben Ermenileri seviyorum de, biz de anlayalım...

    demogoji yapıon kardes kusura bagma ama guzel carpıtıon git oku bakalım azeri halkına tek bi tepki cumlesi varmı.. ee ön yargılı okuyunca bole olur..evet ben ermenileri severım buludugum yerde..tek tükte olsa... ermeni var ve fırsat buldukca gideriz caylarını iceriz..
    anlıcagın severım ırkına bakmadan... sen sevmıyorsan o ayrı herkesi kendın gıbı gorme oke.. bilmen icin sorman yeterli ole gizli saklı bisiymıs gibi soruo bide :D

    PKK terörünü besleyen ve onu destekleyen Ermeilerinin neresini savunacağız veya onları seveceğiz....

    Ermeniler gavurdur.Azeriler müslümandır...Var mı bir diyeceğin...

    vardır dicegim ama ozgurluk hevalim sana cok guzel bi cvap vermıs benım verecegım.. her cvap sonuk kalır sen onun cevabıyla.. kal.. saten son yazındada muhtesem bi U donüşü yapmıssın.. kardeslikten dem vuruon.. ama ilk yazın ole demıyor neyse tartısmaya pek hevesli degilim siyaseti adabıyla yapalım kırmadan gucendirmeden dedigim dedik durumu olmasın.. ha bide ermenileri sevip sevmememi sankı hakaret gibi solemıssın.. bu senın ayibin sayın terrakiperver arkadaşım..
    saygılar..
#07.11.2009 21:30 0 0 0
  • Kişi sevdiğiyle beraberdir...Bizim solcular kendilerini ulusalcı diye tanıtıyorlar...Halbuki şuna bal gibi solcuyuz deseler inanacağım...Türklük ve millyetçilk denilince ulusalcılık ne hikmetse kalkıyor...Ulusunu seven onun medeniyetini de sever.Bizim medeniyetimiz Osmanlı ve İslam medeniyetidir Bu iki kavram söz konusu olunca bizim eski ve yeni tüfekçiler hemen saldırıya geçiyorlar.Hani nerde sizin ulusalcılığınız...

    Müslüman, solcu veya sağcı olmaz...

    Hangi ırktan olursa olsun yeter ki müslüman olsun o bizim kardeşimizdir...

    İslam'da Türkçülük,milliyetçilik, ulusalcılık,solculuk filan olmaz.
    Tek çatı altında toplanarak Muhammed Ümmeti olma bahtiyarlığı vardır.Yani anlayacağınız,ümmetçilikten başka yol yoktur.İzmli yollar batıldır...Bunlar tağuti sistemin kırıntılarıdır..Bizim liderimiz ve önderimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) Efendimizdir...
    Yolumuz; Ehli Sünnet, Ehli Beyt yoludur...Allah'ın sevmediklerini sevmeyiz...

    Dünyanın öbür ucunda bir müslümanın ayağına diken batsa ondan haberdar olmalıyız..

    Bir kıyaslama yapın,ulusalcılık mı üstün yoksa ümmetçilik mi?.Hadi bakalım kıyaslayın şimdi...
#08.11.2009 03:42 0 0 0
  • Arkadaşlar
    Benim hafsalamın almadığı şeyler var,Şimdi,Benim bildiğim 67 kuşağı solcuları" herşey Türk için, Türk'e göre ,Türk tarafından "sloganını kullanırlardı emperyal devletlere savaş açmışlardı.Bakıyorumda Solcu olarak takip ettiğim ozgurluk_5643 tam tersine nerede Türklerin adı geçiyorsa hemen oraya muhalefet şerhini koyuyor.Azeri kardeşlerimizle ilgili konudada Ermenilerden yana görüş belirtiyor.Tamam Sultan Abdülhamit Ermeniler için Milletisadıka(sadık millet)demiştir.Zaten Ermenistanda taşnak teşkilatının haricinde Türk düşmanı bulamazsın.Onlarda Ruslarla birlikte hareket ediyorlar ve şu andada iktidarda onlar.Tamam tehcir döneminden önce karşılıklı vuruşmalar oldu.Türkler sadece öldürdü,Ermeniler hamile kadınların karnındaki çocuğun üzerine kızmı erkekmi diye iddiaya girip süngüyle kadının karnını yararak cenin'i çıkartıp öldürdüler.Şavaş ortamında kimin ne yaptığı sulh döneminde konuşulmaz.Savaşta kimse rakibine sen dur ben seni öldüreyim diye özel ulak göndermez.Onlar doğal olarak kendi menfaatlerini düşünerek hareket ediyor. Benim ülkemin solcuları neden onlardan yana taraf tutuyor onu anlamadım.
    Gelelim gundiye
    Kardeşim evet Ermeniler gavurdur.Bunun başkaca bir izahı yok.Ama herşeyden önce insandırlar,bununda başka bir izahı yok.Hasmane tutum içerisinde olan onlar be kardeşim.Türkiyede en azından İstanbulda En zengin olanlar onlar en az vergiyi veren onlar hiçkimsede rahatsız etmiyor onları.Bedeli kanla ödenmiş bu topraklarda emanetçi olarakmı yaşayalım.Nedir bu Türk düşmanlığı veya Türkiye düşmanlığı.Ben sizi yanlış anladıysam özür dilerim.Kalın sağlıcakla
#08.11.2009 08:03 0 0 0
  • İlbeyi kardeşim..Duygu ve düşüncelerimize tercüman olmuşsun.Allah razı olsun...
#08.11.2009 11:42 0 0 0
  • ozgurluk_5643 tam tersine nerede Türklerin adı geçiyorsa hemen oraya muhalefet şerhini koyuyor.Azeri kardeşlerimizle ilgili konudada Ermenilerden yana görüş belirtiyor.

    Bunu yazdıklarımdan nasıl çıkardın bana yazdığım yorumdan bu bana yazdığın haksız eleştiriyi kanıtlayan bir yer göstersene lütfen...İnsanları karalamakla elinize ne geçiyor anlayamadım gitti yazmış olduğum yorumun son kısmını özellikle buraya alıntı olarak ekliyecem ve bana karşı ne kadar yanlış bir yorum yaptığının karalayıcı bir yorum yaptığını fark etmen için...

    Ezilen her kim olursa olsun biz onlardan yanayız evet bir ermeni için hepimiz ermeni olduk hepimiz hrant olduk gerektiği zaman hepimiz azeride oluruz aliyevde oluruz mahmudovda oluruz bundan da hiç gocunmayız...
#08.11.2009 14:32 0 0 0
  • Alıntı:özgürlük _5643Ezilen her kim olursa olsun biz onlardan yanayız evet bir ermeni için hepimiz ermeni olduk hepimiz hrant olduk gerektiği zaman hepimiz azeride oluruz aliyevde oluruz mahmudovda oluruz bundan da hiç gocunmayız... Evet bende tam bunları söylüyorum zaten.Sende her yoruma fitili ateşlenmiş patriot füzesi gibi karşılık vermene gerek yok.Mesela neden Hirant öldüde hepiniz hirant oldunuz.Mesela ben hirant olmadım.Karslı Veysi hirant olmadı Antepli Ökkeş Hirant olmadı çünkü benim yurt dışında büyük elçilerimiz öldürülürken hirantlar Ahmet olmadı Mehmet olmadı.Onca Mehmetçiğimiz öldü hiçbiriniz mehmetçik olamadınız Hirantın akrabalarıda Mehmetçik olamadı.Mardinin Belge köyünde(Sultan şeyhmuz köyü)katliam yaşandı yakın geçmişte hiçbiriniz belge köyüne gitmediniz bankart açmadınız.Ama ben Adapazarından İLBEYİ ,gittim ve göz yaşı döktüm.Allah şahidim yüreklerim parçalandı.Çünkü orada ölenler candı canandı.Birtane Hirantın akrabasını orada göremedim,bitane biz bugün Mahoyuz,Civanız,Durmuşuz Ökkeşiz bankartı göremedim.Bu nedenle ben sizi yanlış anlamadım.Çünkü Hirant öldü hepiniz Hirant oldunuz bunca Türk evladı kahpe kurşunlarla can verdi hiç biriniz Mehmet olamadınız.Bu benim kişisel duygularım.Sizi yadırgamıyorum.Herkesin fikri kendine .Benim itirazım yalandan demagoji yapılmasına.Senin bir kılına zarar gelirse ben her halükarda özgürlük_5643 olurum.Kendine iyi bak kardeşim.
#08.11.2009 15:15 0 0 0
  • Keşke Mardine geldiğiniz zaman haberim olsaydı misafir ederdik sizi gördüklerinizden sonra bize karşı düşünceleriniz aynı mı kalacaktı acaba neyse başka sefere Mardine yolun düşerse bu kardeşini ziyaret etmeyi unutma seni misafir etmekten memnun oluruz :)
#08.11.2009 15:34 0 0 0
  • özgürlük_5643
    Keşke Mardine geldiğiniz zaman haberim olsaydı misafir ederdik sizi gördüklerinizden sonra bize karşı düşünceleriniz aynı mı kalacaktı acaba neyse başka sefere Mardine yolun düşerse bu kardeşini ziyaret etmeyi unutma seni misafir etmekten memnun oluruz
    Benim o bölgenin insanına karşı davrım belli.Ben karakeçili kürdüyüm.Yavuz sultan selim 'in Trabzon valisi olduğu dönemde karadenize göç etti Atalarım.O bölgenin insanı benin için candır,candanda ötedir.Nusaybin,Midyat,kızıltepe ,yeşilli,derik,Mazıdağ Kızıltepenin şenyurt beldesi ,bu saydığım alanlarda enaz üçbin kişide benim telefon numaram vardır.Bölge bana yabancı değil.Öz kardeşlerim benim o insanlar.Hiç unutmam Diyarbakır ziyaretimde yıl 1997 ,Belediye başkanı o zaman doktor vardı soy adı bilgin olacak herhalde ANAP'tan seçilmişti.İnşallah yanlış hatırlamıyorum.Otelde kalmamız gerekiyor ,emniyetten uyarıldık,dedilerki en emniyetli otel ............otelidir sizi ancak orada koruyabiliriz.Çok gücüme gitti.Beni benim insanlarımdan neden koruyasınızki dedim.Tehlikeli olur malumunuz üzere terör söz konusu dediler.Beki dedim en tehlikeli yer neresi dedim,Alipınar ve bağlar dediler.Mevkiini sordum tarif ettiler.Hava alanının karşısıymış.Gittim Girişte subay Lojmanlarının yakınında Ege kıraathanesi var oturdum çayımı içtim beni Alipınara kim götürür dedim, dedilerki orası Alipar Alipınar dersen çoğu anlamaz.Neyse mahalleye girdim gözüme kestirdiğim bir evin kapısını çaldım danışma merasiminden sonra içeri girdim ve giriş o giriş senede en az iki buluşmamız oluyor o insanlarla.Bunu anlatmamın sebebi doğu ve güneydoğu insanı hakkında negatif düşünen yok.İnsanlarımızın sorunu terörle,Bu terör pkk olur başka bişey olur veya terörist Mardinli olur Diyarbakırlı olur,Sakaryalı olur,Trabzonlu olur ,olur babam olur nereli olursa olsun teröris teröristtir.Çok değerli bir kardeşim şimdi emekliliğinin tadını çıkarıyor.Deniz GEZMİŞ rahmetlisinin can dostu imiş zamanında.Bu gün yapılanlara bakılırsa Bizim çocuklar ezbere asılmış diyordu kulakları çınlasın.Neyse yengen bekliyor Allaha emanet ol kardeşim
#08.11.2009 16:48 0 0 0