ENGINARLı DANA SARMASı

Son güncelleme: 19.03.2006 08:23



  • MALZEMELER

    4 kişilik
    600 gr süt danası
    8 adet pazı yaprağı
    2 adet yumurta sarısı
    30 gr tereyağı
    0,5 gr safran
    4 adet enginar
    1/2 lt et suyu
    1 adet kabak
    1 adet havuç
    1 adet patates
    karabiber
    tuz
    1 adet orta boy soğan



    HAZIRLANIŞI

    Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır. Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın. Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın. Pazı yapraklarını da haşlayın. Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın. Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın. Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin. HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin.
#17.10.2005 18:01 0 0 0
  • sağol kardes
#30.10.2005 19:16 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#25.11.2005 13:24 0 0 0
  • ellerine sağlık
#29.11.2005 19:41 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler :cubuk:
#25.12.2005 17:09 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:14 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:23 0 0 0