KUZU YAPRAK SARMA

Son güncelleme: 19.03.2006 08:40
  • MALZEMELER
    1 adet kuzu budu
    250 gr salamura (ya da taze) asma yaprağı
    1 çorba kaşığı yemeklik margarin
    2 adet orta büyüklükte soğan
    250 gr dolmalık biber
    1 çay kaşığı tarçın
    1/2 kg domates
    karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Kuzu budunun derisini ve yağlarını kasaba temizletin, kemiğinden ayırın ve geri kalan lop etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrayın. Kuzu eti parçalarını iyice yıkayıp süzüldükten sonra, üstüne tarçın, karabiber ve tuz ekip kanştırın. Soğanı çok ince dilimleyip, tuzla ovun. Domateslerin kabuklarını soyup çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Asma yapraklarının ince ve iri olanlarını tercih edin. Yaprakların saplarını diplerinden kesip bol suyla yıkayın. Dolmalık biberlerin içindeki çekirdekleri çıkartıp, yıkayın ve 1 cm eninde, yuvarlak dilimleyin. Bunları hazırladıktan sonra asma yapraklanndan biri alın, yaprağın parlak tarafı avucun içine bakacak şekilde elinize yayın, tüylü yüzün üstüne iki adet lop et parçasını koyun. Bir tutam soğan ve biraz da doğranmış domates ilave edip, yaprağın uçlarını et ve diğer malzemenin üstüne doğru bohça gibi toplayın. Dolmalık biberin bir dilimini bohçaya yüzük gibi geçirin. Küçük bir tencereye hazırldığınız bohçaları dizin, üstüne bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin ilave edin, tencerenin kapağı kapatın. Orta harlı ateşte iki taşım kaynattıktan sonra, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya dek pişirin.
#17.10.2005 18:25 0 0 0
  • eline sağlık kardes
#30.10.2005 17:06 0 0 0
  • ne güzel olur yemesi
#11.11.2005 17:04 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:03 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:07 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:40 0 0 0