TAS KEBABı

Son güncelleme: 19.03.2006 09:05
  • MALZEMELER

    1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 adet domates
    1/2 çorba kaşığı domates salçası
    3 diş sarımsak
    1 orta boy soğan
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    1/2 çay kaşığı kırmızı biber


    HAZIRLANIŞI
    Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.

    Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz.
#17.10.2005 18:53 0 0 0
  • sağol kardes
#29.10.2005 17:57 0 0 0
  • ellerine saglık arkadaş
#07.11.2005 17:21 0 0 0
  • of ayranlada ne giderha ellerine saglık kurbanda yaparız anca ama olsun :)
#08.11.2005 20:19 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:09 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:03 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:05 0 0 0