BADEMLI TART

Son güncelleme: 28.02.2006 20:12

  • MALZEMELER

    4 adet yumurta
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı viski
    200 gr çekilmiş badem
    1 su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 su bardağı portakal suyu


    HAZIRLANIŞI

    Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün. Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin. Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, viski, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin. Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin.
#17.10.2005 22:54 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 17:12 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:49 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:09 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 20:12 0 0 0