FıRıN MAKARNA

Son güncelleme: 01.03.2006 12:24
  • MALZEMELER

    ½ paket 2 numara makarna
    ½ kalıp beyaz peynir
    200 gr rendelenmiş taze kaşar
    ½ paket margarin
    2 adet yumurta


    HAZIRLANIŞI

    Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır. Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür. Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır. Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür. Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir.
#17.10.2005 23:33 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:36 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 09:52 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:07 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#01.03.2006 12:24 0 0 0