LIMONLU TART -II

Son güncelleme: 01.03.2006 12:36
  • MALZEMELER


    iki bardak un
    2 adet yumurta
    1 paket vanilya
    1 su badağı toz şeker
    1 çorba kaşığı yoğurt
    150 gr margarin, eritilmiş

    Jöle malzemesi :

    1/3 su bardağı mısır nişastası
    1/4 su bardağı limon suyu
    1 adet limonun redesi
    3 yemek kaşığı yağ

    Üst malzemesi :

    1 su bardağı şeker
    3 adet yumurtanın akı


    HAZIRLANIŞI

    Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, kaıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin.
    Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altı kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.
#18.10.2005 00:41 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:17 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:02 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 17:35 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#01.03.2006 12:36 0 0 0