LIMONLU TART

Son güncelleme: 28.02.2006 17:32
  • MALZEMELER

    1 adet limon
    2 adet yumurta
    1 su bardağı un
    2 çorbakaşığı su
    2 çorbakaşığı tozşeker
    1 su bardağı pudra şekeri
    6.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı
    5 çorbakaşığı margarin (ya da tereyağı)

    10 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Un ve yağı karıştırın. Toz şeker ve suyu katıp hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bir turta kabına koyup, yaklaşık 15 dakika pişirin.
    Bu arada yumurtaları pudra şekeriyle çırpın, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışıma eritilmiş tereyağını kattıktan sonra pişmiş hamurun üstüne yayıp 15 dakika daha pişirin.
#18.10.2005 00:39 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:18 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:04 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 17:32 0 0 0