PORTAKALLı TURTA

Son güncelleme: 18.03.2006 23:07
  • MALZEMELER

    4 çorbakaşığı portakal marmelatı
    (3/5 su bardağı tozşeker
    1 su ardağın patates nişastası
    1 limon
    3 yumurta sarısı
    ı paket maya
    tuz

    6 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Yumurta sarılarını, toz şekerle çırpın. Buna nişastayı, bir limonun suyunu ve mayayı ilave edip karıştırın. Bir çimdik tuz ve kar haline gelene kadar çırptığınız yumurta aklarını ilave edin. Bu karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 80 derecelik fırına verip 45 dakika kadar pişirin.
    Fırından çıkarttığınız tatlıyı soğumaya bırakın. Enlemesine iki eşit parçaya bölün. Kısık ateş üzerindeki bir kabın içinde ılıtıp çözdüğünüz portakal marmelatından 4 çorbakaşığı kadarını ilk kata düzgünce yedirerek süürün. İkinçi katı yerleştirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin.Dilerseniz pudra şekerini biraz tarçınla karıştırabilirsiniz.
#18.10.2005 18:16 0 0 0
  • Ellerine saglik
#29.10.2005 06:27 0 0 0
  • eline sağlık
#30.10.2005 19:57 0 0 0
  • eline emegine saglık
#10.11.2005 17:02 0 0 0
  • eline emegine saglık
#12.11.2005 12:47 0 0 0
  • eline emegine saglık
#13.11.2005 00:21 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:19 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:50 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
#18.03.2006 23:07 0 0 0