YALANCı SU BÖREĞI

Son güncelleme: 27.02.2006 21:10
  • MALZEMELER

    ½ paket fiyonk makarna
    4 adet milföy hamuru
    3 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 demet maydanoz
    1 kalıp beyaz peynir
    yeteri kadar tuz ve karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir. Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır. Bu karışım hamurun üzerine dökülür. Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir.
#19.10.2005 01:17 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#28.10.2005 22:11 0 0 0
  • sağol kardes
#29.10.2005 14:08 0 0 0
  • su böregi ne güzel olurdu şimdi eline saglık
#04.11.2005 22:57 0 0 0
  • ellerine sağlık ama gerçeğini tercih ederim....... ]
#09.11.2005 20:47 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 15:47 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara Afiyet Olsun
#23.02.2006 08:33 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 21:10 0 0 0