PATATES ÇORBASı

Son güncelleme: 24.05.2006 17:00
  • MALZEMELER

    1 adet soğan
    500 gr patates
    1/2 kahve fincanı un
    8 su bardağı et suyu
    2 su bardağı sıcak su
    1 çorba kaşığı margarin
    1 fincan kaşar peyniri, rendelenmiş
    karabiber
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavaya margarin koyup harlı ateşte soğanlar pembeleşinceye dek kavurun. Soğanlar pembeleşmeye yüz tuttuklarında azar azar un ilave edip hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Patatesleri de minik parçalar halinde doğrayıp soğana katın. Tavanın kapağını kapayın, arada bir karıştırmak sureti ile patatesler pişip, ezilinceye dek tavayı ateşte tutun. Bir tencerede 8 su bardağı et suyu hazırlayın, patatesler iyice yumuşadıklarında tavadakileri bu tencereye aktarın. Karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten alın. Daha sonra tenceredekileri iyice ezin bir el süzgeçten geçirip, süzün ve bir güvece boşaltın. Güveci 20-25 dakika kadar ağzı açık güveçte ateşte kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce remdelenmiş peynirini serpin ve servis yapın.
#19.10.2005 21:56 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 21:56 0 0 0
  • çok çeşit çorba varmış ya mersi
#28.10.2005 21:57 0 0 0
  • Tarif icin Tesekkürler
#30.10.2005 10:57 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:26 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:36 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:29 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:28 0 0 0
  • teşekkürler
#24.05.2006 17:00 0 0 0