Kırmızı Mercimek Çorbası

Son güncelleme: 23.05.2006 16:16
  • MALZEMELER

    2 kahve fincanı kırmızı mercimek
    1 litre et suyu (veya su)
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı un
    1 adet havuç
    1 baş soğan

    HAZIRLANIŞI

    Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.
#19.10.2005 22:24 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 21:45 0 0 0
  • Tarif icin Tesekkürler
#30.10.2005 11:05 0 0 0
  • çok teşekkür ederiz kardeş
#06.11.2005 21:47 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:55 0 0 0
  • Çok sağol
#27.12.2005 01:00 0 0 0
  • tarifleriniz için ellerinize sağlık
#06.01.2006 08:01 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:19 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:36 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:40 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#23.05.2006 16:16 0 0 0