KESTIRME

Son güncelleme: 23.05.2006 16:30
  • MALZEMELER

    :1 adet tavuk göğsü
    5 bardak su
    5 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 limon
    tuz
    karabiber

    Sos için:

    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    HAZIRLANIŞI

    Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
    5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.
#19.10.2005 22:25 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 21:45 0 0 0
  • Tarif icin Tesekkürler
#30.10.2005 11:06 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#06.11.2005 21:45 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:32 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:55 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:11 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:45 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:26 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#23.05.2006 16:30 0 0 0