KESME ÇORBA

Son güncelleme: 23.05.2006 16:24
  • MALZEMELER
    1 adet yumurta
    2 çay bardağı un
    2 adet iri soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2,5 bardak ayran
    1 çay bardağı su
    1 çay kaşığı tuz
    5 su bardağı su
    köfte malzemeleri :
    250 gr kıyma
    ½ çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    6 su bardağı su

    HAZIRLANIŞI

    Kıymayı baharatla karıştırın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir kenarda bekletin. Su ile yumurtayı iyice karıştırın, tuz ekleyin ve unu da ilave ederek sert bir hamur yapın. Hamuru oklava ile açıp, unlayın, ikiye katlayın. İki parmak genişliğinde şeritler kesin ve daha sonra bu şeritleri kibrit çöpü kalınlığında kesin. Bir tavada soğan ile yağı kavurun. Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin, tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan çorbaya ayranı karıştırıp, üzerine kuru nane serpin.
#19.10.2005 22:27 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:44 0 0 0
  • Tarif icin Tesekkürler
#30.10.2005 11:06 0 0 0
  • ellerine sağlık paylaşımın için
#06.11.2005 21:42 0 0 0
  • ellerine sağlık.en sevdiğim yemek.olsada yesek...
#09.11.2005 20:42 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:59 0 0 0
  • teşekkürler
#27.12.2005 00:58 0 0 0
  • paylaşımlarınız için elinize sağlık
#08.01.2006 21:04 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:22 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:34 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:39 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#23.05.2006 16:24 0 0 0