KARTOPU

Son güncelleme: 05.03.2006 00:48
  • MALZEMELER

    7 su bardağı un
    200 gr margarin
    3 yemek kaşığı yoğurt
    4/3 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    3 yemek kaşığı şeker
    1 adet yumurta
    Muhallebisi için:
    3 Su bardağı süt
    8 Yemek kaşığı şeker
    3 Yemek kaşığı un


    HAZIRLANIŞI

    Un ve seker tencereye koyulup karıştırılır. Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda pişirilir. Soğumaya bırakılır.
    Hamurun Yapılışı :Un elenir, ortasına eritilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu koyulup orta yumuşaklıkta hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılır.İçine kaşık yardımıyla muhallebiden koyup kapatılır. Kapanan kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri elenir.
#19.10.2005 23:23 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#23.10.2005 03:06 0 0 0
  • sağol kardes
#30.10.2005 19:39 0 0 0
  • eline emegine saglık
#07.11.2005 17:15 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:27 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:48 0 0 0