Yemek Tarifleri > maklube

    Malzeme
    1 kg uzun patlıcan 1/2kg kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 4,5 bardak su 200 gr çam fıstığı 125 gr margarin Baharat(yenibahar,karabiber) 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak kızartma yağı
    Yapılışı
    Patlıcanlar soyulur, boyuna dilimlere ayrılır ve kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlar, yarısı tencere dibine,yarısı dik bir şekilde tencere kenarına dizilirler. Üzerinde parça etler önce haşlanır. Sonra kızartılır. Tencereye dizilmiş olan patlıcanlar üzerine parça etler yayılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç suyu, tuzu ve yağı ile birlikte tencereye ilave edilip üstü kapatılır. 20 dakika çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika soğuması beklenir,sıkıştırılır ve servis tabağına çevrilerek konur. Çam fıstığı yağda kızartılır, üzerine dökülür. Yemek servis tabağında kek görüntüsündedir.
    wowww bunu anneme bi yaptirayim azimin suyu akti anneeee
    ABU ACIKTINMI YINE
    hemde nasil
    sende hep acsin hmm mutfaktan cikamiycaz desene
    suan bi pizza siparisi verdim :islik:
    dogru ama gercekten aylin beni hic tok yasayamazsin genelde acimdir valla ama bu cok enerji harcadigimdan birde az ama SIK yedigimden kaynaklaniyor
    ev yemegini tutmaz sen pizza ye
    tabiki tutmaz ama suanki imkan ona el veriyo sadece :D
    abum cok dogru yapiyorsun en sagliklisi da odur canim SIK SIK ve az az yemek
    kiyamam sana afiyet olsun canim pizzan
    insallah afiyet olacak bide gelseydi hani
    hemen not etmeliyim...görünüsü de güzeldir bu yemegin...
    cok güzel ellerinize saglik
    güzelmiş dostum saol dostum..................
    Ellerine sağlık teşekkürler
    Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    tarif için teşekkürler eline saglık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.