MANTAR KAVURMA

Son güncelleme: 19.03.2006 21:49
  • MALZEMELER
    50 gr tereyağı
    3 adet yumurta
    1 kg mantar
    2-3 diş sarımsak
    tuz

    üzerine:
    1 kase sarımsaklı yoğurt
    50 gr tereyağı
    kırmızı biber

    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak,
    tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber yakılır. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt konulur, üzerine yakılan kırmızı biberli yağ dökülür ve servis yapılır.
#31.10.2005 23:33 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:55 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#28.12.2005 23:55 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:46 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 21:49 0 0 0