EVRİM Sahtekarlığında son Gelişme

Son güncelleme: 06.11.2005 13:51
  • Evrimci bir antropoloji profesörünün bazı önemli fosillerin yaşı hakkında otuz yıldan beri sahte bilgiler verdiği ortaya çıktı. Bu gelişme karşısında görevinden istifa etmek zorunda kalan profesörün yalanlarının, şu anda antropoloji ders kitaplarında bir "gerçek" olarak anlatıldığı ve bunların düzeltilmesi için köklü değişikliklere gidilmesi gerektiği yetkililer tarafından ifade edildi.

    Araştırma komisyonunun bulgularına göre, Almanya'daki Frankfurt Üniversitesi'nde görevli profesör Reiner Protsch von Zieten, Avrupa'da ele geçirilmiş olan bir dizi insan fosilinin yaşlarını sistemli olarak çarpıtıp binlerce yıl daha fazla gösterdi. Evrimci profesörle ilgili skandalın boyutları bununla sınırlı değil. Almanya'nın saygın medya kuruluşu Deutsche Welle'nin konuyla ilgili haberine göre, profesör kendisine ait olmayan kafataslarını satarak haksız kazanç sağlamak ve diğer bilim adamlarının çalışmalarını kendi çalışmasıymış gibi kopyalamakla da suçlanıyor. İngiltere'nin The Guardian gazetesi, yukarıdakilere ek olarak, Protsch'un sahte fosiller ürettiğini, ayrıca Fransada ele geçirilen bir fosilin ortaya çıkarıldığı ülkeyi İsviçre olarak çarpıttığını yazdı.

    1

    Üniversitenin konuyla ilgili açıklamasında, Komisyon, Prof. Protschun bilimsel gerçekleri geçtiğimiz otuz sene boyunca çarpıttığı sonucuna varmıştır, ifadesine yer verildi.

    Skandalın Ortaya Çıkışı

    Protschun tarihlendirme sahtekarlığı, Frankfurt Üniversitesi bünyesinde bulundurulan şempanze kafataslarının tümünü satmaya çalıştığının ortaya çıkmasıyla başlayan bir süreçte ispatlandı. Üniversite yönetimi, 280 adet şempanze kafatasını Amerikalı bir alıcıya 70.000 dolar karşılığında pazarlamaya çalıştığı anlaşılan Protsch'u, geçen senenin Nisan ayında görevinden uzaklaştırdı. Hem Protsch hem de Üniversite yönetimi kafatasları üzerinde hak iddia ediyor ve konu yargıya intikal etmiş durumda.

    Protsch'un antropoloji çevrelerini şok eden aldatmacalarının duyulması asıl olarak Alman Der Spiegel dergisinin 16 Ağustos 2004 tarihli sayısında yayınlanan bir makaleyle gerçekleşti. 2 Yazıda, 1973 yılından beri Frankfurt Üniversitesi karbon tarihlendirme laboratuvarının başında bulunan bilim adamının, yüzlerce fosilin yaşını ölçtüğü ve bazı önemli örneklerin yaşlarını kasıtlı olarak çarpıtarak yaptığı sahtekarlıklar anlatıldı.

    Fosillerin tarihlendirilmesi konusunda bir uzman olarak tanınan bilim adamı üzerindeki şüpheler, geçtiğimiz sene diğer iki arkeoloğun Almanyada ele geçirilmiş ve tarih öncesine ait olan fosil kalıntılar üzerindeki incelemesiyle başladı. Greifswald Üniversitesi'nden Thomas Terberger, fosillerin yaşının doğru olup olmadığını modern tarihlendirme teknikleriyle ölçmek istedi. Avrupa'da ele geçirilen ve Protsch'un, Taş Devrine ait olduğunu iddia ettiği fosil örnekleri bu amaçla ünlü Oxford Üniversitesi'ne test için gönderildi. Üniversitenin radyokarbon tarihlendirme birimince elde edilen sonuçlar, bilim adamlarının ifadesiyle bir "facia"yı ortaya çıkardı.

    Buna göre Protsch'un, yaşını 21.300 yılla tarihlendirdiği kadın iskeletinin sadece 3.300 yıl yaşında olduğu anlaşıldı. Bir diğer skandal tarihlendirme, Almanya'daki Paderborn-Sande yakınlarında ele geçirilen fosil kafatasıyla ilgiliydi. Protsch'un 27.400 yıl olarak tarihlendirdiği fosil gerçekte sadece 250 yıl kadar önce (M.S 1750 yılında) ölmüş yaşlı bir adama aitti. Ayrıca Hahnhöfersand Adamı olarak bilinen fosilleşmiş kafatası parçası da Protschun iddia ettiği gibi 36.000 yıllık değil sadece 7.500 yıllıktı.

    Terberger, Neuwied'deki Erken Taş Devri Araştırma Merkezi'nde görevli İngiliz arkeolog Martin Street ile birlikte bilimsel bir makale kaleme aldı 3. Bilim adamları bu makalede, fosillerin Protschun iddia ettiğinden çok daha genç olduklarını yazdılar. Konuyu araştıran Üniversite Komisyonu birkaç gün önce raporunu yayınladı ve Protsch'un "bilimsel gerçekleri geçtiğimiz otuz sene boyunca çarpıttığına karar verdi. Komisyon başkanı Ulrich Brandtın bildirdiğine göre Protsch, yapılan görüşme tekliflerini reddetmiş, komisyon üyeleriyle yüzleşmekten kaçınmıştı.

    Aldatılan Bilim Dünyası

    Evrimci profesörün sahte tarihlendirmelerinin antropoloji alanında kabul görmüş bazı temel düşünceler üzerinde doğrudan etkili oluşu, bilim dünyasındaki aldatmacanın tahribatını da artırır nitelikte. Protsch bu gerçek dışı verilerle, bilim dünyasını Avrupadaki insan popülasyonlarının yayılımı hakkında derin yanılgılara sürükledi. Evrimci profesörün otuz yıl gibi uzun bir süre boyunca sistemli olarak yaptığı sahtekarlıklar yüzünden, Neandertal insanının Avrupadaki yayılımı ve tarih öncesi Almanyası hakkındaki gerçekdışı yorumlar, antropoloji kitaplarına bilimsel gerçekler olarak girdi.

    Londradaki Doğa Tarihi Müzesinde görevli bir antropolog olan Chris Stringer, sahtekarlığın ortaya çıkarılması karşısında şu yorumu yaptı:

    Neandertallerin Kuzey Avrupada yaşadığını gösterdiği düşünülen en önemli kanıt, artık devrilmiş durumda. Tarih öncesini yeniden yazmamız gerekiyor.4

    Terberger ise Protschun sahtekarlığının antropolojiye zararını şu sözlerle ifade etti:

    Antropolojinin, 40.000 ila 10.000 yıl öncesinin insanını algılayış şeklini tamamen değiştirmesi gerekiyor. 5

    Protschun, yaşını çarpıttığı fosillerden biri hakkında oluşturduğu yanlış anlama, fosilin evrimcilerce kayıp halka propagandasında kullanılmasında da etkili oldu.

    1- Luke Harding, History of modern man unravels as German scholar is exposed as fraud, The Guardian, 19 Şubat 2005
    2- Matthıas Schulz, "Die Regeln Mache İch", Der Spiegel, 16 Ağustos 2004
    3- On Campus, Science, Vol 305, Issue 5688, 1237 , 27 Ağustos 2004, sf. 1237
    4- Tony Paterson,Neanderthal Man 'never walked in northern Europe, Telegraph22 Ağustos 2004
    5- Luke Harding, ibid

    KAYNAK : Popülerbilgi
#01.11.2005 19:34 0 0 0
  • Bilgiler için teşekkürler kardeşim.

    Evrim saçmalığı nihayetinde bilim ile açıklamak gereği duyanlara teşekkürler. Yıllarca insanları kandıran bu zihniyetin ne olduğunu insanlık bir şekilde görecek artık.
#01.11.2005 19:54 0 0 0
  • Eminim Kendileri bile inanmıyordur bu saçmalıklara a
#02.11.2005 09:44 0 0 0
  • sağol kardes çok yararlı oldu
#02.11.2005 12:21 0 0 0
  • Haber için teşekkür ederim..

    Avrupa'da ele geçirilmiş olan bir dizi insan fosilinin yaşlarını sistemli olarak çarpıtıp binlerce yıl daha fazla göstermesi, profesörün; kendisine ait olmayan kafataslarını satarak haksız kazanç sağlaması ve diğer bilim adamlarının çalışmalarını kendi çalışmasıymış gibi kopyalaması elbette suç teşkil eder..
    ancak bu onun şahsi karaktersizliğidir..
    Buna göre Protsch'un, yaşını 21.300 yılla tarihlendirmesi, kadın iskeletininse sadece 3.300 yıl yaşında olduğunun anlaşılması ve bir diğer skandal tarihlendirme, Almanya'daki Paderborn-Sande yakınlarında ele geçirilen, Protsch'un 27.400 yıl olarak tarihlendirdiği kafatası fosilinin gerçekte sadece 250 yıl kadar önce (M.S 1750 yılında) ölmüş yaşlı bir adama ait olması; Ayrıca Hahnhöfersand Adamı olarak bilinen fosilleşmiş kafatası parçasının da Protschun iddia ettiği gibi 36.000 yıllık değil sadece 7.500 yıllık olması da kişinin bundan ibaret olmasa dahi kendi şahsizyetsizliği..

    Protsch un bu gerçek dışı verilerle, bilim dünyasını Avrupadaki insan popülasyonlarının yayılımı hakkında derin yanılgılara sürüklemiş olması; Evrimci profesörün otuz yıl gibi uzun bir süre boyunca sistemli olarak yaptığı sahtekarlıklar yüzünden, Neandertal insanının Avrupadaki yayılımı ve tarih öncesi Almanyası hakkındaki gerçekdışı yorumların, antropoloji kitaplarına bilimsel gerçekler olarak girmesi yine kişinin kendi şahsiyetsizliği olup teoriyle eş değer de değil, aksine teorinin de bu gibi adamlar yüzünden zarar görüp yanlış anlaşıldığının çok açık bir göstergesidir..

    Antropolojinin, 40.000 ila 10.000 yıl öncesinin insanını algılayış şeklini tamamen değiştirmesi gerekiyor.. bu, bilim dünyasının içinde barınan ancak şahsi yanlışlar dolayısıyla karalanmaya çalışılan evrim teorisi içinde çok büyük bir talihsizlik..

    Protschun, yaşını çarpıttığı fosillerden biri hakkında oluşturduğu yanlış anlamanın, fosilin düzenbaz evrimcilerce kayıp halka propagandasında kullanılmasında da etkili olması ise, belirtilen nitelikteki insanların işgüzarlığından, daha açıkçası şahsi ve/veya kurumsal çıkar sağlama durumundan kaynaklanmıştır..

    Haber için tekrar teşekkür ederim..
#06.11.2005 03:09 0 0 0
  • paylaşımın için saol
#06.11.2005 13:51 0 0 0