Mimoza Salatı

Son güncelleme: 22.11.2009 12:09
  • MIMOZA SALATI

    Ərzaqlar

    450 qram dərisiz və sümüksüz toyuğun döş əti
    1/2 çay qaşığı duz (toyuğun qaynadığı suya əlavə etmək üçün)
    1/2 stəkan xırda doğranmış qoz ləpəsi
    3 ədəd orta boy kartof
    2 ədəd yumurta
    3 ədəd orta boy yerkökü
    zövqə görə duz
    6 qaşıq xama (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar) + 6 qaşıq mayonez (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar)
    rəndələnmiş Holland pendiri

    Qeyd 1: Əgər mayoneziniz duzludursa, layların arasına səpdiyiniz duzun miqdarını azaldın ki, salat çox duzlu olmasın.

    Qeyd 2: Mimoza salatını balıqla da düzəltmək olar. Toyuq ətinin əvəzinə, duzlu siyənək balığından (rusca: selyodka) istifadə edin.

    1. Toyuq ətini duz əlavə edilmiş suda bişirin. Sonra süzün və kənara qoyun. Soyuduğunda, bıcaqla uzunsov doğrayın və ya əlinizlə didin.

    2. Karktof, yerkökü və yumurtaları suda bişirib qabıqlarını soyun. Sürtgəcin iri dişindən keçirib, ayrı-ayrı qablara qoyun.

    3. Hazırladığınız ərzaqları aşağıda verilən ardıcıllıqla servis qabına lay-lay düzün.

    toyuq ətinin yarısı
    xama-mayonez qarışığı
    qozun yarısı
    kartofun yarısı
    duz
    xama-mayonez qarışığı
    yumurtaların yarısı
    duz
    yerkökünün yarısı
    xama-mayonez qarışığı

    Layları eyni şəkildə davam edin. Ən üstdə yerkökü olmalıdır.

    4. Axırıncı layın üstünə və salatın kənarlarına xama-mayonez qarışığı sürtüb, üstünə Holland pendiri sərpişdirin (bəzən mən pendirin yerinə nar dənələri qoyuram).

    Nuş Olsun!
#22.11.2009 01:48 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkür ederim canım
#22.11.2009 03:15 0 0 0
  • Zaman ayirip okuyup es gecmedigin ben de sana tsk ederim AYISIGI
#22.11.2009 12:09 0 0 0