Karides ve Sebze Tempura

Son güncelleme: 23.11.2009 19:15
  • MALZEMELER

    10-15 adet orta boy karides
    Yarım su bardağı un (bulamak için)

    Harç İçin;
    1 su bardağı un
    2 adet yumurta sarısı

    Ayrıca;
    1 adet büyük kabak
    1 adet kırmızı biber
    1 adet orta boy kuru soğan

    İsterseniz;
    Soya sosu

    HAZIRLANIŞI

    Öncelikle karidesleri kuyruklarını koparmadan temizleyin. Etli kısmın içine bıçakla 3-4 çentik atarak hafifçe yarın. Kuyruklarından tutarak una hafifçe bulayın.

    Öte yandan sebzeleri temzileyerek yıkayıp kurulayın. Kabağı ve kırmızı biberi ince dilimler halinde uzunlamasına, soğanı ince yuvarlak halka dilimleri halinde kesin.

    Kızartma harcı için; derin bir kapta unu, su ve yumurta sarıları ile karıştırın. İyice çırparak pütürsüz bir harç elde edin.

    Şimdi de derin bir tavada sıvıyağı biraz kızdırın. Una bulanmış karidesleri yine kuyruklarından tutarak tempura hamuruna batırıp, kızgın yağa atın. Kızartarak çıkartın ve emici bir kağıdın üzerine alarak fazla yağını alın.
    Aynı şekilde sebzeleri de kızartma hamuruna batırarak ve orta kızgın yağa atarak 2-3 dakikada kızartın. Kızarmış karides ve sebzelerin üzerine sıcakken soya sosu gezdirin.

    Not:
    Arzu ederseniz soya sosunun içine ¼ tatlı kaşığı toz zencefil atıp karıştırarak servise sunabilirsiniz.


    alıntı
#23.11.2009 19:15 0 0 0