Fırında kıymalı lahana

Son güncelleme: 19.03.2006 22:17
  • KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
    PİŞME SÜRESİ: 35 dk
    Malzemeler:


    1 küçük boy beyaz lahana

    250 gr kıyma

    2 soğan

    2 domates

    45 gr margarin

    3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

    Tuz, karabiber
    Süsleme için:
    Birkaç maydanoz yaprağı

    Hazırlanışı:
    * Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

    * Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

    * Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiş tirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
#04.11.2005 17:36 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:39 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:17 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:41 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:17 0 0 0