Muskatlı balkabağı çorbası

Son güncelleme: 13.09.2022 21:56
  • KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
    PİŞME SÜRESİ: 25 dk
    Malzemeler:


    300 gr soyulmuş balkabağı

    1 soğan

    1 su bardağı süt

    Yarım çay bardağı pirinç

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    6 su bardağı su

    1 çay kaşığı muskat

    1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

    Tuz ve karabiber

    Hazırlanışı:
    * Balkabağını kuşbaşı iriliğinde doğrayın. 1 bardak su ve balkabağını tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğanı temizleyip kıyın. Pirinci yıkayıp süzün.

    * Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. 1 su bardağı su ekleyip soğan şeffaflaşıncaya kadar pişirin. Balkabağı, pirinç ve 2 bardak suyu tencereye ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Karışımı blenderden geçirip tencereye alın. Süt, muskat, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Dereotuyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
#04.11.2005 17:37 1 0 0
  • Ellerine saglik
#04.11.2005 23:47 0 0 0
  • hmm ilgincmis

    tesekkürler
#06.11.2005 02:54 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 11:57 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler
#23.12.2005 01:41 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 15:26 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.01.2006 19:45 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
#13.02.2006 19:51 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 02:13 0 0 0
#13.09.2022 21:56 0 0 0