Böcek ısırmalarına karşı şifalı bitki kürleri

Son güncelleme: 26.11.2009 16:35
  • Bizler için bir eczane olan tabiatta şifa kaynağı binlerce belki de milyonlarca bitki çeşidi mevcut. Uzman hekimlerce yapılan araştırmalar sonucunda bu şifalı bitkilerin özellikleri, hangi tür hastalığa iyi geldikleri ortaya çıkıyor. Her hastalığın tabiatta bir tedavisi olduğu gibi böcek ısırmaları için de tedaviler mevcut. İşte böcek ısırmaları için tabiatın tedavi mucizeleri

    Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf maydanoz suyu, arı ve haşarat sokmasında, sokulan yere sürüldüğünde ağrısını geçirir.

    Adaçayı yapraklarından yapılan merhem, sivrisinek, arı sokmasında acıyı dindirir, kaşıntıyı önler.

    Andız otu yaprakları veya kökünün hayvan ısırma ve sokmalarında enfeksiyon oluşumunu önleyici etkileri vardır. Çok miktarda andız otu mide bulantısına neden olur.

    Çalı kavağı (ezilmiş) arı sokmalarında sokulan yere sarılırsa etkili olur. Zeytinyağı ile karıştırılarak elde edilen merhem, yanıklara sürülürse şifa verir.

    Deve tabanı yaprakları ezilip merhem haline getirilerek yaraların, çıbanları, şişen ayakların ve böcek sokan yerlerin üzerine sarılırsa çabuk iyileşmelerini sağlar.

    Sarımsak rendelenmiş olarak yara, çıban ve zehirli hayvanların soktuğu bölgelere sarıldığında iyileştirici olur.


    alıntı
#26.11.2009 16:35 0 0 0