Biberli Tavuk Kanat

Son güncelleme: 28.11.2009 16:48
  • noimage

    Malzemeler:

    8 Adet tavuk kanat

    7-8 Adet çarliston biber

    2 adet orta boy patates

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    1 çay bardağı su

    Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber, kekik



    Hazırlanışı:

    Tavuk kanatlarını temizleyip bol suda yıkayın.

    Fazla suyunun süzülmesi için bekletin.

    Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın.

    Orta boy bir tavaya bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın.

    Tavada önce patatesleri sonra tavukları arkalı önlü kızartın.

    Kızaran patates ve tavukları fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.

    Orta boy yayvan bir tencereye patatesleri dizin.

    Üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin.

    Biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve tavuğun üzerine dizin.

    Derin bir kâsede su, zeytinyağı tuz ve baharatları karıştırın.

    Karışımı tencereye ilave edin.

    Kapağını kapatıp orta dereceli ateşte 30 dakika pişirin.

    Pilavla servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun



    alıntı
#28.11.2009 16:48 0 0 0