Dualarin qebul olundugu an

Son güncelleme: 01.12.2009 14:40
  • Cume gunu gunlerin en qiymetlisi, muselmanlarin bayaramidir. Diger bayram gunlerinden daha qiymetlidir.

    Adem eleyhiselam, cume gunu dunyaya geldi, cume gunu Cennetden cixarildi..


    Cennetdekiler Allah-Tealani cume gunleri goreceklerdir. Allah-Teala Cume gununu muselmanlara mexsus edib. Cume namazindan sonra isteyen isine geder, calisar. Cume namazi vaxti alis-veris gunahdir.

    Cume gunu edilen ibadetlere, basqa gunde edilenlerin, en azi ikiqat savabi verilir. Bununla yanasi cume gunu islenen gunahlarda ikiqat yazilir. Cume gunleri duanin qebul olunacagi bir an var. Cumenin gunduzu, gecesinden daha qiymetlidir.

    Hedisi-seriflerde buyrulur:
    - senbe gunleri yehudilere, bazar gunleri xristianlara verildiyi kimi, cume de muselmanlara verildi. Bu gunde muselmanlara xeyir-bereket ve yaxsiliq vardir.
    - Cume gunu geldiyi ucun sevinen bir momine qiyamete qeder her gun o qeder savab verilir ki, bunu tek Allah-teala bilir.
    - Cume gunu vefat eden mominlere sehid savabi verilir ve qebir ezabindan qorunur.
    - Gunlerin en qiymetlisi cumedir. O gun bayram gunlerinden ve Asura gununden daha qiymetlidir. Cume dunyada ve Cennetde mominlerin bayramidir.
    - Ana-atasinin ve ya ikisinin birinden qebrini her cume gunleri ziyaret edenin gunahlari bagislanir. Haqlarini odemis olur.
    - Bir muselman cume gunu qusul abdesti alib, cume namazina gederse, bir heftelik gunahlari bagislanir ve her addimi ucun savab verilir.
    - Cume gunu dirnagini kesen kimse bir hefte, belalardan emin olur.
    - Cume feqirlerin heccidir ve mominlerin, goy ehlinin bayramidir, Cennetde de bayram gunudur. Gunlerin en yaxsisi, en sereflisi cumedir.
    - Cume gunu yaxsiliqlarin xezinesidir ve gozel seylerin menbeyidir.

    "Cume gunleri mene cox salavat getirin! cunki ummetimin salavatlari her cume gunu mene yetisir. ummetimin mene en yaxin olani en cox salavat getirenleridir". Hedisi-Serif
#01.12.2009 14:40 0 0 0