Ispanaklı Yumurta

Son güncelleme: 02.05.2010 18:46
  • ISPANAKLI YUMURTA





    Malzemeler ; 4-5 kişi için
    Ispanağı güzelçe yıkadıktan sonra, köklerinden keserek, üstünü kaplayacak suyla 20 dakika kadar haşlayınız. Suyunu sıkıp, ince ince doğrayın.

    Bir tavaya, 3 kaşık yağ ve çentilmiş iki soğanı koyun. Hafifçe pembeleşince ye kadar kavurup, salçayı ilave edin (isteğe bağlı). Salçayı 5 dakika kadar öldürün. Ispanağı üzerine ilave edip, 15 dakika kadar daha kavurun. Tuz, biber ve su ilave edip, 5 dakika kaynatın.

    Yumurtaların kırılacakları yeri bir kaşıkla açıp, yumurtaları kırın. Tavanın kapağını kapatın. Pişmeye bırakın. Yumurtaların üzerlerini beyaz bir tabaka sarınca, fazla katı olmaması için hemen ocaktan alıp, servis yapınız.

    5 adet Yumurta

    ½ Kg Ispanak

    2 büyükçe Kuru Soğan

    1 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı)

    3 yemek kaşığı Yağ

    1 su bardağı Su

    Tuz, Kırmızı Biber



    Afiyet olsun......
#14.11.2005 03:07 0 0 0
  • ellerine saglik tesekkürler
#14.11.2005 12:46 0 0 0
  • afiyet olsun yemeklerde ben
#14.11.2005 13:02 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#14.11.2005 20:47 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:34 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:23 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:38 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 21:54 0 0 0
  • Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
#02.05.2010 18:46 0 0 0